Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Autorităţile locale lansează proiectul 'Construieşte-ţi un viitor fără droguri!'
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul 'Construieşte-ţi un viitor fără droguri!', destinat tinerilor din municipiul Reşiţa a fost lansat luni, la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Proiectul îşi propune derularea unei campanii de informare care să contribuie la creşterea gradului de conştientizare, în rândul elevilor de liceu, din municipiul Reşiţa, asupra riscurilor referitoare la consumul de droguri şi plante etnobotanice.
Beneficiari direcţi ai proiectului sunt peste 30 de elevi din liceele municipiului de pe Bârzava.
În scopul conştientizării comunităţii şi a copiilor, cu precădere, asupra efectelor negative şi devastatoare ale consumului de droguri, iniţiatorii proiectului şi-au propus ca pe parcursul celor şase luni de implementare să se pună bazele unor campanii de informare şi educare a tinerilor, cu ajutorul instituţiilor abilitate, dar şi prin intermediul înfiinţării a cinci puncte de informare în cadrul bibliotecii şi a liceelor din Reşiţa.
'Pentru a avea un real impact în rândul tinerilor care utilizează din ce în ce mai mult Internetul, campania de informare va avea un blog cu poveşti de viaţă şi materiale informative, unde aceştia vor putea să se informeze, dar şi să-şi spună opinia. Ei vor avea posibilitatea să dezvolte şi alte teme de interes pentru generaţia lor şi pentru comunitate', a declarat, cu prilejul lansării proiectului, Clara Constantin, directorul Bibliotecii 'Paul Iorgovici'.
Proiectul se va derula până la 1 martie 2012 şi beneficiază de un buget finanţat de Biblioteca Judeţeană 'Paul Iorgovici', de circa 17.500 lei.
Biblioteca Judeţeană 'Paul Iorgovici' derulează, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin, proiectul 'Construieşte-ţi un viitor fără droguri!' şi urmează a fi implementat de bibliotecă, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, Consiliul Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin şi Asociaţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului Bucureşti. AGERPRES/(A.S. - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Ziua Mondială Fără Tutun, sărbătorită de Ziua Copilului Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin organizează, miercuri, o serie de manifestări de informare, educare, sensibilizare a populaţiei, privind beneficiile unui stil de viaţă sănătos.
Caraş-Severin: CPECA se confruntă cu problema lipsei de personal Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din Caraş-Ceverin se confruntă cu lipsa de personal, în condiţiile numărul celor care apelează la acest centru a crescut în ultimul an.
Caraş-Severin: 19 persoane au ajuns la spital după ce au consumat substanţe psihoactive, în 2014 Un număr de 19 cărăşeni au avut nevoie, anul trecut, de intervenţie medicală după ce au consumat substanţe psihoactive, a declarat luni, la şedinţa Colegiului Prefectural Caraş-Severin, Sorin Andriţoi, coordonatorul Centrul Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.
Caraş-Severin: A crescut numărul persoanelor care au ajuns la UPU din cauza consumului de droguri Numărul persoanelor din Caraş-Severin care au ajuns la Serviciul de urgenţe din cauza consumului de droguri a crescut semnificativ în primele 11 luni ale anului 2015.
Caraş-Severin: Marş al elevilor din Oraviţa împotriva tutunului şi a drogurilor Ziua Naţională fără Tutun a fost marcată, joi, la Oraviţa, printr-o serie de sesiuni de informare în rândul elevilor, dar şi printr-un marş împotriva tutunului şi al drogurilor la care au participat aproximativ 300 de tineri, însoţiţi de cadre didactice şi părinţi.
Caraş-Severin: A crescut numărul urgenţelor medicale cauzate de consumul de droguri În judeţul Caraş-Severin s-au înregistrat doar în primele patru luni ale anului 22 de cazuri de urgenţe medicale cauzate de consumul de droguri, cât în tot anul trecut, a declarat luni, la şedinţa Colegiului Prefectural Caraş-Severin, Sorin Andriţoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi...