Cele mai citite
 


Donaţii din partea Armatei Germaniei pentru căminul de bătrâni din Ciacova (Timiş)
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Căminul de bătrâni din oraşelul Ciacova (judeţul Timiş, nord-vest de Bucureşti) a primit, luni, aparatură medicală, mobilier şi dotări pentru bucătărie din partea Bundeswehr-ului (armata germană).
Este vorba despre un nou transport umanitar din partea germană, acţiunea înscriindu-se în cadrul programelor de ajutor umanitar pe care Bundeswehr-ul şi, în mod special spitalele militare federale, îl donează şi constă în aparatură medicală, lenjerie de pat, pături de lână, mobilă şi dotări pentru bucătării pentru unităţi spitaliceşti, cămine pentru bătrâni şi cămine în care sunt cazate persoane cu handicap din România, arată un comunicat de presă al Consulatului Republicii Federale Germania la Timişoara.
Predarea bunurilor a avut loc în prezenţa consulului Republicii Federale Germania la Timişoara, Klaus Christian Olasz, a directorului organizaţiei de asistenţă socială a bisericii romano-catolice Caritas din Ciacova, părintele Gheorghe Kobor, şi a directorului tehnic al Spitalului St. Clemens-Hospital Sterkrade, Hans Rosenkranz.
Asociaţia Rumanienhilfe de pe lângă Spitalul St. Clemens-Hospital Sterkrade din Oberhausen (Renania de Nord-Westfalia) în colaborare cu asociaţia Caritas din Oberhausen şi cu sprijinul substanţial al multor voluntari, organizează de 20 de ani numeroase transporturi umanitare cu materiale de la Bundeswehr. Acestea au fost distribuite în România la nivel naţional, în peste 25 de spitale.
Prin gestul lor, germanii au dorit să aducă în centrul atenţiei o acţiune care, de-a lungul celor două decenii, s-a transformat în obişnuinţă, o colaborare discretă a Bundeswehr-ului cu instituţii bisericeşti şi sociale, precum şi cu persoane fizice angajate social, o acţiune a oamenilor din Germania pentru oamenii din România.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Căminul de bătrâni din Ciacova, dotat de armata germană Căminul de bătrâni din oraşul timişean Ciacova a primit, luni, aparatură medicală, mobilier şi dotări pentru bucătărie din partea Bundeswehr-ului (armata germană).
Donaţii medicale din Germania pentru spitalele din sectorul 2 Spitalul Zum Heiligen Geist din Germania va dona mai multor spitale din sectorul 2 aparatură medicală de consultaţie şi tratament, paturi şi mobilier, în baza unui contract de colaborare avut cu Primăria sectorului 2, informează un comunicat de presă al administraţiei locale.
Timiş: În zece ani de chirurgie vasculară, medicii Spitalului Judeţean au ajutat sute de pacienţi să evite amputarea Clinica de Chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara a împlinit, vineri, zece ani, timp în care aici au fost introduse cele mai moderne tehnici şi dotări de aparatură medicală, pentru a salva vieţi şi pentru a-i ajuta pe pacienţi să evite operaţia de amputare.
Timiş: Ambulatoriul Spitalului Judeţean va beneficia de 12 milioane de euro pentru dotări cu aparatură medicală Ambulatoriul Spitalului Judeţean Timişoara va beneficia de aproximativ 12 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene, pentru dotări cu aparatură de ultimă generaţie.
Timiş: Handicapaţii cu mâini amputate, chemaţi la comisia de evaluare pentru verificări Mai multe persoane cu handicap major şi incurabil din Timişoara s-au trezit cu schimbarea încadrării gradului de dizabilitate, cu tăierea dreptului de a avea un însoţitor şi, în consecinţă, cu ajutoare mult mai mici. Problema a intrat în vizorul consilierilor judeţeni.
Timiş: O asociaţie umanitară din Franţa a donat unor spitale paturi şi medicamente în valoare de 65.000 de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul CFR din Timişoara au primit, miercuri, donaţii constând în medicamente, materiale sanitare şi alte echipamente medicale de la Asociaţia umanitară "Medecine, Aide et Presence" din Franţa.