Cele mai citite
 


Timiş: Asiguraţii, obligaţi să-şi plătească medicamentele gratuite
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asiguraţii din judeţul Timiş ar putea fi obligaţi să-şi plătească integral medicamentele gratuite şi compensate, deoarece majoritatea farmaciilor şi-au epuizat fondurile alocate acestora, transmite corespondentul AGERPRES.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Timiş, Ana Miclea, a declarat, marţi, că nu s-au mai primit bani din luna mai de la Casa de Asigurări de Sănătate.
'Nu am primit banii de la Casa de Asigurări pe luna mai, iar, în această situaţie, noi nu ne mai putem plăti furnizorii. Putem spune că suntem la limită', a spus Ana Miclea.

Mariana Mocioalcă, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Sănătate Timiş, a declarat că s-au făcut demersurile necesare pentru suplimentarea fondurilor, la Casa Naţională de Sănătate, inclusiv pentru farmacii.
'Până la finele anului, ar mai fi nevoie de aproximativ 11 milioane de lei pe lună, acesta fiind consumul mediu lunar. De la începutul anului până acum, s-au consumat circa 77 de milioane de lei pentru reţetele compensate şi gratuite ale asiguraţilor', a precizat Mariana Mocioalcă.
Potrivit acesteia, în momentul în care vor sosi banii de la Casa Naţională, sumele vor fi decontate farmaciilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Farmaciile, fără fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunţat, vineri, că a epuizat fondurile pentru medicamentele gratuite şi compensate, transmite corespondentul AGERPRES.
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Bistriţa-Năsăud: Spitalele încasează bani, farmaciile nu Suma de 25 milioane lei alocată judeţului Bistriţa-Năsăud pentru plata tuturor tipurilor de servicii medicale pe ultimele trei luni ale anului va ajunge pentru acoperirea cheltuielilor necesare spitalelor, însă farmaciile nu vor mai încasa niciun leu până anul viitor, potrivit noilor prevederi contractuale...
Fondul naţional de asigurări de sănătate primeşte noi fonduri la a doua rectificare bugetară pe 2010 Domeniul sanitar primeşte suplimentări majore de fonduri, plata unei părţi a arieratelor din sistem fiind urmărită prin cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, pe care Guvernul a discutat-o în şedinţa de miercuri.