Cele mai citite
 


Emilian Frâncu (PNL) susţine că fiecare spital judeţean de urgenţă trebuie să beneficieze de serviciile unui elicopter
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fiecare spital judeţean de urgenţă trebuie să beneficieze de serviciile unui elicopter, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Emilian Frâncu.
El a precizat că parlamentarii liberali vor urmări cu mare atenţie dezbaterile pe marginea Legii sănătăţii, "pentru a nu mai apărea o nouă cacealma cum a fost acea a educaţiei".
"Un popor sănătos are nevoie de aceste două fundamente - educaţia, care îl face sănătos la cap, şi sănătatea fizică propriu-zisă. Vom urmări şi ce înseamnă coplata, pe care, să fim realişti, nu au inventat-o cei de la PDL, ea este o practică în occident de ani buni, dar important este cum va fi aplicată în România. Nu poţi să-i pui tot pe cei săraci să scoată bani din buzunar. Omul trebuie să se convingă că are parte de servicii medicale performante, că nu i se cere antologica 'atenţie' atunci când intră pe poarta spitalului. Abia atunci omul va accepta ca pe ceva firesc coplata şi nu ca pe o nouă povară pe propriul buget", a explicat Frâncu.
În cazul în care, prin noua lege în domeniu, s-ar impune desfiinţarea altor spitale, Frâncu susţine că trebuie asigurată o logistică în plus celor care rămân.
"Auzim că spitale neperformante ar putea să se închidă, potrivit noii legi. Atunci hai să venim cu ceva în plus. Eu cer ca fiecare spital judeţean de urgenţă să beneficieze de serviciile unui elicopter. Până vom avea bani să dotăm 41 de spitale cu un asemenea vehicul, se pot folosi cele ale MAI. Nu pentru plimbările domnului Igaş, ci pentru transportul pacienţilor în condiţii normale şi într-un timp redus spre clinici mai bune. Ce ar fi însemnat un elicopter în urmă cu două săptămâni, când bebeluşul născut la Vâlcea a murit pe Dealul Negru, după 10 ore de parlamentări şi căutarea unei ambulanţe care să-l transporte la Maternitatea Polizu din Bucureşti", a afirmat Frâncu.
Senatorul PNL a menţionat că, în urma unui grant de 17 milioane de euro, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi reabilitat şi propus pentru categoria II. "Vâlcea va avea un spital performant, unul destul de mare şi important în această regiune a Olteniei de sub munte. Accidentaţii de pe Valea Oltului, din viitoarele staţiuni de schi, de la comune aflate la peste 100 de km distanţă, cu ce-i aducem? Cu ambulanţa pe un trafic infernal? După 10 de ore? Pentru ce îi mai aducem, ca să le constatăm decesul? Deci este obligatorie dezvoltarea acestor servicii aeriene sanitare pentru spitalele de urgenţă mai ales în cazul în care pe un areal destul de întins nu mai ai o altă unitate sanitară", a mai spus senatorul PNL. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Serviciul de Ambulanţă solicită înfiinţarea unei staţii la Voineasa pentru Transalpina Ski Resort Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Petre Duinea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că este nevoie urgentă de înfiinţarea unui post de ambulanţă la Voineasa, Transalpina Ski Resort fiind singura staţiune din ţară care nu dispune de un astfel de serviciu.
Vâlcea: Liberalul Cristian Buican cere reînnoirea parcului auto al Serviciului de Ambulanţă Deputatul liberal Cristian Buican a solicitat joi, într-o conferinţă de presă, Ministerului Sănătăţii repartizarea de urgenţă de noi autosanitare pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vâlcea, în condiţiile în care parcul auto al acestuia nu corespunde din punct de vedere numeric şi tehnic.
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Vâlcea: 4.200 lei, suma strânsă din coplată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suma strânsă din coplată pe luna aprilie de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost de aproximativ 4.200 de lei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul unităţii sanitare, Georgeta Sălişte.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.