Cele mai citite
 


Incertitudinea politică ar putea afecta negativ sănătatea mintală a naţiunii (experţi finlandezi)
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Incertitudinea politică şi anxietatea generată de aceasta pot afecta în mod negativ sănătatea mintală a naţiunii, şi-au exprimat îngrijorarea experţi finlandezi, care consideră că ştirile negative cu privire la ieşirea din criză ar putea duce la o creştere a cazurilor de depresie în rândul populaţiei finlandeze, transmite luni Itar-Tass.
Şi fără criză, depresia era o problemă majoră în Finlanda, afectând mii de persoane, în condiţiile în care instituţiile din domeniul sănătăţii de la Helsinki o consideră un motiv suficient pentru a acorda îndemnizaţii pe motiv de boală sau pensionare anticipată.

Preşedintele Federaţiei naţionale de sănătate psihică din Finlanda, Pekka Sauri, a declarat într-un interviu acordat ziarului local Kaleva că actuala criză din zona euro poate fi considerată un exemplu foarte bun despre cum discursul politic poate afecta psihicul oamenilor. 'Fluxul constant de ştiri despre criza din zona euro şi posibilitatea unui colaps economic global sunt cap de afiş în dezbaterea politică. În plus, se discută într-o mai mică măsură despre instrumentele pentru rezolvarea ei, ceea ce nu numai că nu întăreşte sănătatea mintală a cetăţenilor, ci chiar o poate submina', spune el.

Complică şi mai mult situaţia faptul că politicienii abuzează în acest caz de termeni care nu sunt pe înţelesul oamenilor obişnuiţi, departe în viaţa lor de zi cu zi de mecanismele de asigurare şi eurobonduri, consideră psihiatrul principal finlandez. Abundenţa de veşti proaste, într-un limbaj obscur, îi poate face pe oameni să fie şi mai deprimaţi în lipsa încrederii în ziua de mâine. 'Dacă o societate nu vede modul în care politicienii vor scoate ţara lor din criză, la nivel individual este foarte greu să-ţi trasezi o 'foaie de drum' în viaţă', concluzionează Pekka Sauri.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. dr. Constantin Ciuce: Calitatea învăţământului medical depinde de deciziile politice şi de strategia asumată de fiecare universitate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care evidenţiază calitatea învăţământului medical din România şi abordează, în paralel, aspecte legate de subfinanţarea...
(Corespondenţă) R.Moldova: Criza politică afectează întreaga societate (revista presei) Chişinău, 21 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Criza din Alianţa pentru Integrare Europeană de la Chişinău afectează întreaga societate, scrie joi 'Adevărul', care menţionează însă că nici alegerile anticipate nu ar fi o soluţie.
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...