Cele mai citite
 


Legea sănătăţii, eleborată la Cotroceni, în atenţia coaliţiei de guvernare (surse oficiale)
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupurile parlamentare de la Putere vor analiza proiectul legii sănătăţii, elaborat de Comisia prezidenţială pentru politici în domeniu, au decis, luni, liderii coaliţiei de guvernare, potrivit unor surse oficiale.
La şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare a fost prezent şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, care a prezentat textul de lege, la Palatul Victoria fiind văzut şi prof. dr. Cristian Vlădescu, şeful Comisiei prezidenţiale.
Participanţi la şedinţa coaliţiei au precizat că proiectul pronit de la Preşedinţie a ajuns în analiza Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, precum şi a Ministerului Finanţelor Publice.
În principiu, textul plecat de la Cotroceni prevede instituirea unor poliţe obligatorii de asigurări de sănătate private, gestionate de case de sănătate private, care să primească fonduri de la CNAS.
De asemenea, spitalele ar urma să aibă posibilitatea transformării în fundaţii, pentru a putea acorda medicilor salarii mai mari, în funcţie de performanţă, au precizat surse oficiale. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristian Vlădescu: Casele private de asigurări de sănătate vor trebui să aibă minim 1 milion de asiguraţi Noul proiect de lege al sănătăţii prevede ca CNAS să colecteze fondurile ca până acum, iar la nivel local să existe case private pentru asigurări pentru sănătate, care vor intra în relaţii contractuale cu furnizorii de servicii medicale de sănătate. Acestea vor trebui să aibă minim 1 milion de asiguraţi...
Ministrul Ladislau Ritli a lansat proiectul 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a declarat, miercuri, cu prilejul lansării proiectului 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc', că este un proiect 'menit să traducă în viaţă strădaniile noastre, eforturile noastre mai vechi, de a preveni corupţia şi...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Dialogul cu producătorii de medicamente continuă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se întâlnesc, marţi după-amiază, la Palatul Parlamentului cu producătorii de medicamente, la întâlnire urmând să participe şi directorul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Lucian Duţă.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
UPDATE Comisiile reunite de sănătate: Bugetele MS şi CNAS pentru 2016, avizate favorabil Comisiile de sănătate ale Parlamentului au avizat favorabil vineri bugetul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe anul 2016, cu majoritate de voturi.
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.