Cele mai citite
 


MB: Rata deceselor pacienţilor internaţi în spitale, cu 10% mai mare în weekend
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rata deceselor în rândul pacienţilor internaţi în spitalele de stat din Marea Britanie pentru tratamente de urgenţă la sfârşit de săptămână este cu 10% mai mare decât în restul săptămânii, potrivit unui nou raport - ghidul anual al spitalelor, publicat de Dr. Foster Intelligence, relatează The Telegraph în ediţia sa de luni.
Ghidul realizat pe baza cifrelor oficiale arată că unul din opt spitale are rate mai mari de deces în zilele de sâmbătă şi duminică. Multe spitale au mult prea puţini doctori consultanţi în afara orelor normale de lucru, conform datelor, şi se bazează pe medici rezidenţi şi asistente medicale pentru a trata pacienţii în stare critică.

În cazul anumitor spitale, rata mortalităţii creşte cu 20% între zilele săptămânii şi weekenduri. Nivelul redus de personal a fost identificat ca una dintre problemele persistente la Spitalul Stafford, unde sute de pacienţi au decedat după ce au primit îngrijiri 'foarte slabe', iar unitatea se va închide pe timp de noapte trei luni începând din această săptămână.

Noul studiu arată de asemenea că spitalele pun persoanele în vârstă care suferă de fracturi de şold să aştepte prea mult pentru a fi operate. Cei care sunt internaţi la sfârşit de săptămână se confruntă mult mai probabil cu întârzieri.

Raportul a determinat o reacţie puternică din partea Ministerului Sănătăţii, care doreşte să afle de ce pacienţii nu primesc aceleaşi îngrijiri medicale tot timpul.

Noul ghid Dr. Foster, disponibil online de luni dimineata pe www.drfosterhealth.co.uk, include pentru prima dată o nouă rată a mortalităţii, cunoscută sub denumirea de Summary Hospital-level Mortality Indicator (SHMI), care include toate decesele în termen de 30 de zile de la externarea din spital.

Aceasta ia în calcul de asemenea numărul de decese intervenite după complicaţii chirurgicale şi decese în rândul pacienţilor consideraţi cu risc scăzut de mortalitate.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) La 14 martie 2016 a murit singurul rănit în incendiul din Colectiv care mai era internat la Spitalul Floreasca, informează televiziunile de ştiri. Potrivit medicilor, acesta a murit în urma unor complicaţii hemoragice. Bilanţul victimelor care au murit a ajuns la 64.
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Arad: 30 de medici rezidenţi au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie Arad, 14 iul /Agerpres/- 30 de medici rezidenţi în specialitatea Urologie din Centrele universitare Cluj - Napoca, Oradea, Timişoara şi Arad au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie în cadrul workshopului intitulat 'Urologie pe simulator simbionix' care s-a încheiat joi.
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) În cursul dimineţii zilei de 15 decembrie 2015, a murit, la Spitalul de Arşi, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul deceselor ridicându-se, astfel, la 62 de persoane.
Tulcea: Medici rezidenţi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va avea în perioada următoare noi medici rezidenţi, concursul pentru ocuparea posturilor urmând să aibă loc duminică.