Cele mai citite
 


Prof. dr. Ioan Lascăr: Andrei Tinu rămâne sub supraveghere
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Evoluţia şi starea generală a lui Andrei Tinu este bună, dar rămâne sub supraveghere, a declarat, luni, pentru AGERPRES prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Departamentului de Chirurgie Reparatorie şi Reconstructivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.
"Pericolul imediat a trecut, pacientul va fi supravegheat şi când se apreciază că este momentul optim se va efectua o nouă intervenţie chirurgicală. E o problemă de durată", a precizat medicul.
Andrei Tinu, fiul regretatului om de presă Dumitru Tinu, a fost operat şi se află în prezent la Secţia de Terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca şi este stabil, a declarat, luni, pentru AGERPRES dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului.
"În funcţie de evoluţie vom mai interveni dacă este cazul. Există pericolul să mai apară probleme la membrul superior unde sunt zone de necroză", a spus medicul.
Andrei Tinu a fost operat de o echipă de specialişti în chirurgie plastică.
"Echipa mea de chirurgi plasticieni l-a operat pe Andrei Tinu pentru un edem important în zona de la mână şi antebraţ, care a necesitat o intervenţie de decompresie, altfel se producea o 'moarte' a muşchiului care ar fi avut un risc general", a declarat prof. dr. Ioan Lascăr.
Andrei Tinu, în vârsta de 26 de ani, a fost muşcat de o viperă, sâmbătă dimineaţă. El a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în cel mult două ore de la muşcătura suferită la mână, unde i-a fost administrat imediat serul antiviperin. Peste noapte starea de sănătate s-a agravat, Andrei suferind un hematom la mână, care s-a umflat şi a fost dus în sală şi operat.
În 2010, Andrei Tinu, împreună cu patru prieteni, a construit o crescătorie de vipere cu corn în Lunca Dunării, în apropiere de Giurgiu.
Sâmbătă dimineaţă, fiul fostului jurnalist s-a deplasat la ferma de vipere pentru a filma cu cei de la RTV un reportaj. Andrei Tinu a încercat să arate camerei cum se "mulge" o viperă de venin, apucând-o cu mâna după ce o ţinuse imobilizată, dar vipera s-a întors brusc şi l-a muşcat de mână.
Veninul de viperă este folosit în industria medicală şi poate ajunge la un preţ de 2.000 de euro pe gram.Veninul viperei cu corn poate ucide un om în câteva ore dacă nu este administrat de urgenţă serul antiviperin.
Muşcătura de viperă se manifestă prin transpiraţii, greaţă şi vărsături, paloare, accelerarea bătăilor inimii, insuficienţă respiratorie. În lipsa unui tratament adecvat, la doar câteva ore de la incident apar hemoragii puternice, iar decesul survine în cel mult patru zile de la inocularea veninului, prin hemoragii şi insuficienţă renală. De asemenea, veninul poate să distrugă hematiile din sânge, iar stopul cardio-respirator şi decesul sunt iminente.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Andrei Tinu se află la Terapie Intensivă Andrei Tinu, fiul regretatului om de presă Dumitru Tinu, a fost operat şi se află în prezent la Secţia de Terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca şi este stabil, a declarat, luni, pentru AGERPRES dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Ioan Lascăr (Spitalul Floreasca): Starea răniţilor de la Colectiv - caracterizată de o evoluţie liniară Şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat miercuri că starea răniţilor de la clubul Colectiv internaţi în unitatea medicală este caracterizată "aproximativ" de o evoluţie liniară, fără modificări spectaculoase.
Ioan Lascăr: Starea a cinci pacienţi critici este staţionară, a celui de-al şaselea s-a agravat Evoluţia pacienţilor internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este previzibilă, starea a cinci dintre cei şase critici fiind staţionară, în timp ce a celui de-al şaselea este mult agravată, a declarat joi profesorul Ioan Lascăr.
Ioan Lascăr: Toţi pacienţi sunt rezolvaţi chirurgical; gravitatea este dată de arsura inhalatorie Profesorul Ioan Lascăr a declarat vineri că problemele chirurgicale ale răniţilor în incendiul de la clubul Colectiv au fost rezolvate, gravitatea stării lor de sănătate fiind dată de arsura inhalatorie.
Colectiv/ Spitalul de Urgenţă Floreasca: Trei răniţi - în continuare cu stare generală extrem de gravă Trei răniţi în clubul Colectiv se află în continuare internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, toţi fiind critici, cu stare generală extrem de gravă.