Cele mai citite
 


Timiş: Căminul de bătrâni din Ciacova, dotat de armata germană
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Căminul de bătrâni din oraşul timişean Ciacova a primit, luni, aparatură medicală, mobilier şi dotări pentru bucătărie din partea Bundeswehr-ului (armata germană).
Este vorba despre un nou transport umanitar din partea germană, acţiunea înscriindu-se în cadrul programelor de ajutor
umanitar pe care Bundeswehr-ul şi, în mod special spitalele militare federale, îl donează şi constă în aparatură medicală, lenjerie de pat, pături de lână, mobilă şi dotări pentru bucătării pentru unităţi spitaliceşti, cămine pentru bătrâni şi cămine în care sunt cazate persoane cu handicap din România - se arată într-un comunicat de presă al Consulatului Republicii Federale Germania la Timişoara, remis luni.
Predarea bunurilor a avut loc în prezenţa consulului Republicii Federale Germania la Timişoara, Klaus Christian Olasz, a directorului organizaţiei de asistenţă socială a bisericii romano-catolice Caritas din Ciacova, părintele Gheorghe Kobor, şi a directorului tehnic al Spitalului St. Clemens-Hospital Sterkrade, Hans Rosenkranz.
Asociaţia Rumanienhilfe de pe lângă Spitalul St. Clemens-Hospital Sterkrade din Oberhausen (Renania de Nord-Westfalia) în colaborare cu asociaţia Caritas din Oberhausen şi cu sprijinul substanţial al multor voluntari, organizează de 20 de ani numeroase transporturi umanitare cu materiale de la Bundeswehr. Acestea au fost distribuite în România la nivel naţional, în peste 25 de spitale.
Prin gestul lor, germanii au dorit să aducă în centrul atenţiei o acţiune care, de-a lungul celor două decenii, s-a transformat în obişnuinţă, o colaborare discretă a Bundeswehr-ului cu instituţii bisericeşti şi sociale, precum şi cu persoane fizice angajate social, o acţiune a oamenilor din Germania pentru oamenii din România. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Donaţii din partea Armatei Germaniei pentru căminul de bătrâni din Ciacova (Timiş) Căminul de bătrâni din oraşelul Ciacova (judeţul Timiş, nord-vest de Bucureşti) a primit, luni, aparatură medicală, mobilier şi dotări pentru bucătărie din partea Bundeswehr-ului (armata germană).
Timiş: În zece ani de chirurgie vasculară, medicii Spitalului Judeţean au ajutat sute de pacienţi să evite amputarea Clinica de Chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara a împlinit, vineri, zece ani, timp în care aici au fost introduse cele mai moderne tehnici şi dotări de aparatură medicală, pentru a salva vieţi şi pentru a-i ajuta pe pacienţi să evite operaţia de amputare.
Timiş: Ambulatoriul Spitalului Judeţean va beneficia de 12 milioane de euro pentru dotări cu aparatură medicală Ambulatoriul Spitalului Judeţean Timişoara va beneficia de aproximativ 12 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene, pentru dotări cu aparatură de ultimă generaţie.
Timiş: Handicapaţii cu mâini amputate, chemaţi la comisia de evaluare pentru verificări Mai multe persoane cu handicap major şi incurabil din Timişoara s-au trezit cu schimbarea încadrării gradului de dizabilitate, cu tăierea dreptului de a avea un însoţitor şi, în consecinţă, cu ajutoare mult mai mici. Problema a intrat în vizorul consilierilor judeţeni.
Timiş: CJ va relua anul viitor licitaţia pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară pentru SJU Licitaţia pentru achiziţionarea de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Timişoara va fi reluată anul viitor de Consiliul Judeţean (CJ) Timiş, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele forului judeţean timişean, Titu Bojin. Conform acestuia, dotarea Judeţeanului face parte...
Timiş: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, complet renovată şi modernizată Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara va fi inaugurată în această săptămână, după ce a fost total renovată, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru toate specializările, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului...