Cele mai citite
 


Vâlcea: Un cămin de bătrâni din comuna N. Bălcescu, preluat de DGASPC
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un cămin de bătrâni construit în comuna Nicolae Bălcescu a fost preluat luni de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Nicolae Badea.
"Noi am preluat deja clădire, urmând să se stabilească efectiv forma juridică a acestui edificiu. El are în prezent 28 de locuri noi, vrem să-l dimensionăm la 40 de locuri, la care vom avea nevoie de 26 de angajaţi, însemnând personal de specialitatea şi auxiliar. Prin acest cămin de vârstnici, numărul acestor centre se ridică la două, după cel de la Bistriţa de 50 de locuri, iar serviciile pe care DGASPC le oferă rezidenţilor se ridică la 20. Singura problemă se referă la angajarea de personal în acest centru, acea ordonanţă 34 cu îngheţarea posturilor ne blochează. Vom vedea ce soluţii vom găsi", a precizat Nicolae Badea.
Căminul de bătrâni din comuna Nicolae Bălcescu este un fost dispensar medical, care în anul 2008 a accesat fonduri în valoare de 1,7 milioane lei pentru a fi transformat în centru de îngrijire pentru persoane vârstnice. Acesta a fost inaugurat la începutul lunii iunie în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu.
În judeţul Vâlcea mai funcţionează un centru pentru vârstnici în oraşul Bălceşti, în urma desfiinţării fostului spital orăşenesc.
De asemenea, în Râmnicu Vâlcea, a fost finalizat un cămin de bătrâni de 98 de locuri, dar care nu funcţionează pentru că nu s-a găsit până în prezent un partener care să gestioneze acest local.
Primăria municipiului aşteaptă un partener cu care să conlucreze în gestionarea acestui centru pe baza parteneriatului public-privat. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: DGASPC a primit în administrare un cămin de bătrâni construit de autorităţile locale din comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni, construit în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, a fost transferat, miercuri, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea, în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea.
Vâlcea: Cămin de bătrâni inaugurat în comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni a fost inaugurat vineri în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.
Vâlcea: Căminul de bătrâni, mai costisitor pentru bugetul local decât un spital, potrivit şefului DGASPC Transformarea unor spitale în cămine de bătrâni este o soluţie nefericită care 'adânceşte' problemele pentru administraţiile locale, a declarat luni pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea.
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.