Cele mai citite
 


Operaţii estetice necesare pentru sănătate
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete, Corp sanatos
 

 

 
 
 
 
 
Dr. Sorin Nae, medic primar chirurgie plastică şi estetică, prezintă câteva cazuri în care intervenţiile chirurgicale estetice pot rezolva o afecţiune care este sau ar duce pe viitor la probleme de sănătate.

 

 

Sânii prea mari, disproporţionaţi sau asimetrici, cicatrizarea defectuoasă a rănilor sau a arsurilor, un nas traumatizat, pierderile masive în greutate, degetele tăiate sau pleoapele căzute sunt cazuri care pot fi rezolvate prin intervenţii chirurgicale estetice. „Sunt mulţi pacienţi care nu realizează că prin rezolvarea unei asemenea afecţiuni pot avea o viaţă mai buna. În aceste cazuri, nu mai este vorba doar de îmbunătăţirea aspectului fizic, ci de rezolvarea unei reale probleme de sănătate” a spus Dr. Sorin Nae.
 
De exemplu, sunt femei care au sânii foarte mari şi grei, aceştia producând probleme la nivelul coloanei vertebrale. Deşi este greu de crezut, la aceste paciente pot apărea şi probleme cutanate la nivelul umerilor (răni produse de bretelele sutienului), precum şi sub sâni (iritaţii, eroziuni ale tegumetului). Disconfortul este foarte mare, dar poate fi rezolvat prin intermediul unei intervenţii de micşorare a sânilor. Tot în cadrul operaţiilor estetice necesare sunt încadrate intervenţiile de reconstrucţie mamară la pacientele care au suferit extirparea sânului în urma unui cancer sau la cele operate pentru malformaţii, infecţii grave, arsuri etc. şi asimetria sânilor este un caz de operaţie estetică necesară, pentru că greutatea inegală poate avea efecte secundare asupra coloanei vertebrale.
 
Cicatrizarea defectuaoasă a unor răni sau arsuri la gât, gură, pleoape sau la nivelul  extremităţilor (mâini, coate, umeri, picioare, glezne, genunchi) poate perturba sever mobilitatea segmentului afectat. În aceste cazuri, sunt recomandate operaţiile reconstructive, de obicei cu ajutorul unui grefe de piele luate din altă parte a corpului.
Reconstrucţia degetelor pierdute în accidente este deosebit de necesară din punct de vedere al recuperării funcţionalităţii mâinii.
 
Un nas cu sechele post traumatice, la care oasele nu s-au sudat în poziţia corectă, poate produce tulburări de respiraţie. În mod normal, este corectată numai cauza tulburărilor de respiraţie, însă un chirurg estetician poate repara problema şi poate corecta şi aspectul exterior al nasului.
 
Astăzi, există foarte multe proceduri chirurgicale pentru persoanele obeze, însă după pierderea în greutate, pacienţii rămân cu piele în exces care poate cauza iritaţii sau eroziuni ale tegumentului, dar şi probleme de funcţionalitate, pacientul neputând să ducă o viaţă normală. De aceea, este recomandată operaţia de îndepărtare a excesului de piele.
 
Pleoapele superioare, care atrână foarte mult şi obstrucţionează vederea, precum şi cele inferioare care pot atârna spre obraz sau se pot întoarce în interior şi pot irita globul ocular cu genele sunt alte cazuri care necesită intervenţii estetice corectoare.
 
Despre Dr. Sorin Nae
Dr. Sorin Nae este medic primar chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri – Bucureşti şi medic primar chirurgie estetică la ”Clinica MIKO MED” şi la ”Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria” din Bucureşti. Este membru al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România, Societăţii Române de Chirurgie Estetică, Societăţii Europene de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Estetică (ESPRAS), Confederaţiei Internaţionale de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Estetică (IPRAS), Societăţii Internaţionale de Medicină Anti – Aging (WOSAAM). Mai multe informaţii: www.drsorinnae.ro, www.protezemamare.ro.
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Remodelarea corporală după pierderea masivă în greutate îmbunătăţeşte starea psiho-emoţională În fiecare an, în lume, sunt realizate peste 600.000 de intervenţii de chirurgie bariatrică, numărul acestor proceduri fiind într-o continuă creştere, anunţă Federaţia Internaţională pentru Chirurgia Obezităţii şi Tulburările Metabolice (International Federation for the Surgery of Obesity...
Iaşi: Medici români şi americani operează gratuit persoane cu diferite forme de cancer O echipă de medici americani şi ieşeni efectuează, până pe 12 februarie, intervenţii chirurgicale cranio-faciale, beneficiarii fiind 14 persoane cu diverse forme de cancer, formaţiuni tumorale sau malformaţii faciale.
Comunicat de presă - Sănătatea Press Group Remodelarea corporală după pierderea masivă în greutate îmbunătăţeşte starea psiho-emoţională
Doar 1% dintre femeile care au nevoie de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie Aproximativ 1% dintre femeile care au nevoie de operaţii de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul Dragoş Zamfirescu, specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Floreasca' Bucureşti...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Mamoplastia de reductie: sanatate si confort pentru toata viata Sanii prea mari pot provoca femeilor atat probleme de sanatate, cat si probleme emotionale. Durerile fizice, disconfortul, precum si alte probleme serioase la nivelul coloanei vertebrale pot fi evitate prin realizarea unei proceduri de micsorare a sanilor - mamoplastia de reductie.