Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Proteste în aula Spitalului Universitar din Viena
marţi, 29 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 29 nov - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Medicii Spitalului Universitar din Viena (AKH) protestează marţi în aula instituţiei împotriva măsurilor de austeritate anunţate. La protest vor lua parte şi celebrităţi locale, printre care şi fosta preşedintă a Partidului austriac al Verzilor, Freda Meissner-Blau, şi actorul Otto Schenk.
Pe parcursul protestului, pacienţii vor trebui să aştepte mai mult pentru a fi trataţi, însă secţiile de urgenţă nu vor fi afectate.
Luni s-a decis aplicarea măsurilor de austeritate în AKH, care includ printre altele reducerea serviciilor personalului care efectuează ture suplimentare cu 14%, de la 172 la 145. Rectorul Universităţii de Medicină din Viena, Wolfgang Schütz, l-a anunţat printre altele pe directorul spitalului că măsurile de austeritate au în vedere acoperirea unei sume de şase milioane de euro. Mai rămâne de acoperit o sumă de trei milioane de euro, lucru realizabil prin menţinerea posturilor celor aflaţi în concedii de maternitate închise.
Medicii de la AKH protestează de câteva săptămâni împotriva reducerilor propuse.
Problema cea mai spinoasă îi priveşte pe pacienţi. În cazul în care vor fi reduse serviciile secţiei ORL, mai puţini medici vor efectua servicii ambulatorii, întrucât îngrijirea la cabinet are prioritate.
În fiecare an, 9800 de pacienţi beneficiază de serviciile ambulatorii ale secţiei ORL. Wolfgang Schütz a anunţat că în ianuarie va avea loc o nouă rundă de dezbateri în care se vor căuta soluţii în vederea aplicării unor măsuri de economisire care să nu-i afecteze prea tare pe pacienţi.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Nemulţumiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă; salariaţii ameninţă cu proteste Botoşani, 16 feb/ Agerpres/- Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul...
Proteste în Castilla-La Mancha, după eliminarea serviciilor de urgenţă pe timpul nopţii în 21 de sate Serviciile de urgenţă pe timp de noapte /de la 8 seara la 8 dimineaţa/ au fost eliminate în 21 de sate din comunitatea autonomă spaniolă Castilla-La Mancha, întrucât departamentul regional pentru sănătate consideră că acestea trebuie să intervină de rare ori şi au puţini pacienţi - o medie de unul pe...
(Corespondenţă) Medicii de la AKH ameninţă cu greva în cazul aplicării măsurilor de economisire Viena, 7 dec - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Medicii de la Spitalul Universitar din Viena (AKH) discută despre o eventuală grevă în cazul aplicării de la 2 februarie 2012 a măsurilor de austeritate anunţate.
Botoşani: Proteste pentru drepturi salariale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 20 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Mavromati Botoşani au protestat, luni dimineaţă, în faţa biroului managerului unităţii, Corneliu Mihai, faţă de neacordarea unor drepturi salariale.
Botoşani: O nouă zi de proteste a angajaţilor de la spitalul judeţean Peste 30 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani au protestat, vineri, pentru a doua zi consecutiv în faţa sediului Consiliului Judeţean (CJ), în semn de nemulţumire faţă de neacordarea drepturilor salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.
Vlad Voiculescu anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului de spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri, că o ordonanţă de urgenţă privitoare la profesionalizarea managementului de spital va fi dată cel mai probabil săptămâna viitoare.