Cele mai citite
 


Anders Breivik nu era responsabil în momentul atacurilor - anunţă Parchetul în baza evaluării psihiatrice
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţii psihiatri însărcinaţi să se pronunţe asupra responsabilităţii penale a lui Anders Behring Breivik au ajuns la concluzia că autorul atacurilor de la 22 iulie din Norvegia era psihotic şi, deci, nu poate răspunde din punct de vedere penal, a anunţat marţi Parchetul norvegian, relatează AFP.
Extremistul de dreapta a dezvoltat în timp o 'schizofrenie paranoică', a declarat în cadrul unei conferinţe de presă procurorul Svein Holden, citând concluziile unui raport prezentat în aceeaşi zi de către doi experţi psihiatri.

Anders Behring Breivik este pasibil de internare într-un spital psihiatric, însă nu să meargă la închisoare, a anunţat Parchetul.

'În cazul în care concluzia finală este că Behring Breivik era iresponsabil, vom cere instanţei la sfârşitul procesului să primească un tratament psihiatric obligatoriu', a precizat procurorul Inga Bejer Engh, adăugând că tratamentul i-ar putea fi administrat toată viaţa.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raportul psihiatrilor asupra stării mentale a lui Breivik va fi predat instanţei la 29 noiembrie Psihiatrii experţi însărcinaţi să se pronunţe asupra responsabilităţii penale a lui Anders Behring Breivik, autor al atacurilor sângeroase de la 22 iulie din Norvegia, îşi vor preda raportul la 29 noiembrie, a anunţat marţi Tribunalul din Oslo, citat de AFP.
Trei posibile diagnostice pentru Breivik: paranoic, narcisist sau schizofrenic Există, în principiu, trei diagnostice care îi pot fi puse lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din Norvegia, din 22 iulie, acestea fiind paranoia, narcisism dus la extrem sau schizofrenie, a explicat marţi, pentru BBC, Jeremy Coid, profesor de psihiatrie medico-legală la colegiul Queen Mary...
Marea Britanie, condamnată pentru sistemul său de îngrijire a schizofrenicilor Pacienţii cu schizofrenie din Marea Britanie sunt închişi adesea în 'case de nebuni', instituţii care le fac mai mult rău decât bine, potrivit unui raport al unor experţi în domeniul sănătăţii mintale publicat miercuri, relatează Reuters.
Experţi ai ECDC - în vizită în România; vor discuta cu reprezentanţi ai MS aspecte legate de infecţiile nosocomiale O echipă multidisciplinară a Centrului European pentru Boli Transmisibile (ECDC), care include şi un expert din Norvegia, se va afla în ţara noastră de luni până joi, pentru a discuta aspecte legate de detectarea, supravegherea, prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale împreună cu reprezentanţi...
Experţi americani recomandă depistarea simptomelor de depresie la toţi adulţii din ţară Un grup de experţi independenţi din Statele Unite recomandă, într-un raport, depistarea depresiei la toţi adulţii din ţară şi în special la femeile gravide şi la cele care au născut recent.
Reacţia OMS la epidemia de Ebola, aspru criticată de experţi într-un raport solicitat de ONU Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu a reacţionat adecvat la epidemia de Ebola din Africa de Vest, nu a alertat suficient de convingător comunitatea internaţională asupra pericolului extinderii bolii şi nici nu şi-a coordonat corespunzător activitatea în această privinţă cu alte agenţii ale Organizaţiei...