Cele mai citite
 


CICR doreşte întărirea protecţiei juridice în conflictele armate
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ a prezentat o rezoluţie pentru întărirea protecţiei juridice a victimelor în conflictele armate, îndeosebi naţionale, demers survenit înainte de cea de-a 31-a conferinţă internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, relatează luni AFP.
Această conferinţă, care are loc la Geneva şi la care participă 194 de ţări membre ale Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, se reuneşte din patru în patru ani şi ediţia din 2011 se desfăşoară în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie.
''Am identificat slăbiciunile cadrului juridic, pe care vrem să le remediem. Este nevoie îndeosebi de a ameliora protecţia deţinuţilor în conflictele armate ne-internaţionale şi de a întări mecanismele internaţionale în scopul de a verifica dacă sunt respectate regulile'', a declarat Philip Spoerri, director pe probleme de drept internaţional la CICR.
Potrivit CICR, această rezoluţie ''ar urma să deschidă calea pentru găsirea celor mai adecvate răspunsuri la aceste întrebări şi să-i încurajeze pe toţi membrii Conferinţei internaţionale să participe la alte consultări''.
Purtătorul de cuvânt al CICR a afirmat că propunerea va fi discutată într-un grup de lucru al conferinţei înainte de a fi supusă adunării plenare joia viitoare.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Principesa Margareta, la cea de-a 32-a Conferinţă Internaţională a Crucii Roşii de la Geneva Principesa Margareta participă, în calitate de preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, la lucrările celei de-a 32-a Conferinţe Internaţionale a Crucii Roşii, care se desfăşoară la Geneva.
Eşec al negocierilor asupra respectării dreptului războiului (CICR) Statele reprezentate la o conferinţă internaţională desfăşurată la Geneva, care avea drept misiune crearea unui mecanism anual de urmărire a respectării dreptului umanitar internaţional, nu au reuşit să ajungă la un acord, a anunţat joi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit AFP.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
CICR "profund şocat" de decesul colaboratorului său în Ucraina Comitetul Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ s-a declarat profund şocat de decesul unuia dintre colaboratorii săi, ucis joi într-un bombardament în centrul oraşului Doneţk, bastion al separatiştilor proruşi în estul Ucrainei.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face apel la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel marţi la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia acestei regiuni ucrainene, scena unui conflict armat între Kiev şi rebelii proruşi, informează agenţia de presă AFP.