Cele mai citite
 


Clădirea filialei Crucea Roşie Târgovişte a fost reabilitată cu un milion de lei
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clădirea filialei Crucea Roşie Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, a fost consolidată şi reabilitată în cadrul 'Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă', valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor ridicându-se la 1,04 milioane lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Programul este finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială, cofinanţat de Guvernul României şi gestionat de MDRT. Astfel, din valoarea totală a proiectului, prin bugetul MDRT, reprezentând un împrumut BIRD şi cofinanţarea Guvernului României, a fost alocată suma de 508.255 lei, iar din sursele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Filiala Dâmboviţa, suma de 534.822 lei.
Prin lucrările efectuate, clădirea va fi pregătită pentru a răspunde situaţiilor de urgenţă care pot apărea, iar gradul de siguranţă al imobilului în cazul producerii unui seism a fost ridicat.
Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa face parte din categoria centrelor de salvare - construcţii publice de importanţă vitală, una din cele mai importante categorii de clădiri publice din cele cuprinse în cadrul Proiectului.
Clădirea în care funcţionează Depozitul Zonal Crucea Roţie Filiala Dâmboviţa, înscrisă pe lista Monumentelor Istorice şi a Siturilor Arheologice ale Judeţului Dâmboviţa ca monument de importanţă naţională, a fost construită în anul 1860.
Lucrările au avut ca obiectiv principal asigurarea structurii de rezistenţă la acţiuni statice, dinamice şi seismice, iar lucrările de arhitectură au fost executate cu respectarea încadrării în normele de funcţionare, armonizate cu reglementările UE în domeniu.AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat, propus de Crucea Roşie Dâmboviţa vicepreşedinte la nivel naţional al organizaţiei Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat, fondator al SMURD, a primit, marţi, la Târgovişte, recomandarea de a candida la funcţia de vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie România.
Dâmboviţa: Compania de Apă amendată pentru problemele de potabilitate; prefectul cere demisia directorului Prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, a cerut miercuri, într-o conferinţă de presă, demisia directorului Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Dorin Staicu, după ce mai multe persoane din comuna Aninoasa au ajuns la spital din cauză că au băut apă infestată din sistemul public de alimentare.
Dâmboviţa: Sanatoriul Moroieni a rămas fără curent, bolnavii dependenţi de oxigen vor fi aduşi la Târgovişte Sanatoriul Moroieni din judeţul Dâmboviţa a rămas fără curent electric, în noaptea de duminică spre luni, iar şapte pacienţi dependenţi de oxigen vor fi aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Crucea Roşie Cluj construieşte prima bază naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă Filiala Cluj a Crucii Roşii a iniţiat construirea primei baze din România de pregătire pentru prim-ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă.
Dâmboviţa: S-a inaugurat un proiect de informatizare a spitalelor din judeţ finanţat cu fonduri UE Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat, joi, la Spitalul Judeţean Târgovişte, la inaugurarea proiectului european ''Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unităţi sanitare în judeţul Dâmboviţa''.