Cele mai citite
 


Cristian Rădulescu: Este posibil ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe noua lege-cadru a sănătăţii
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a afirmat marţi că este posibil ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe noua lege-cadru a sănătăţii.
"Este posibil să se adopte varianta asumării şi tocmai de aceea astfel de consultări cu parlamentarii înainte de momentul deciziei la care ne referim este binevenit", a declarat Rădulescu la finalul reuniunii de lucru asupra proiectului de lege pe care ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a avut-o la Camera Deputaţilor cu mai mulţi parlamentari ai Coaliţiei, membri ai comisiilor de specialitate.
Cu privire la varianta adoptării în Parlament, Rădulescu a afirmat că "există un caracter de urgenţă a acestei legi".
"Şi nu neapărat asupra ei, este o lege-cadru, ci este nevoie de mult timp pentru elaborarea şi după aceea trecerea legilor care-i urmează. (...) Sunt o mulţime de alte legi care vor veni după aceea şi care vor trebui să se refere la aspectele foarte detaliate ale organizării sistemului sanitar", a arătat liderul senatorilor PDL.
El a precizat că nu este avansată nicio dată, dar că "într-un interval scurt forma finală a legii pe care o propune ministerul va fi publicată pe site", probabil până la finele anului.
În legătură cu data la care Guvernul ar urma să-şi asume răspunderea asupra acestei legi, senatorul democrat-liberal a menţionat că poate fi vorba "de luna februarie a anului viitor".
În opinia sa, noua lege promovată de Ministerul Sănătăţii este "o lege de mare reformă în Sănătate", care va rezolva multe probleme, printre care "subfinanţarea sistemului, folosirea eficientă a banului strâns în Fondul Naţional de Sănătate, scoaterea cheltuielilor din spitale şi punerea unui accent mai bun pe medicina preventivă, creşterea calităţii actului medical prin introducerea concurenţialităţii în sistemul de sănătate".
Cristian Rădulescu a mai spus că întâlnirea de marţi dintre parlamentarii Coaliţiei şi ministrul Sănătăţii nu a fost dedicată observaţiilor, ci a avut ca scop "omogenizarea informaţiei".
El a susţinut că reprezentanţii MS au dat "răspunsuri convingătoare" la toate întrebările care le-au fost adresate, dar că mai urmează o rundă de discuţii, având în vedere complexitatea legii. AGERPRES/ (A-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Ministrul Sănătăţii i-a chemat la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca (surse) Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a chemat miercuri seară la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca din Capitală, au precizat, pentru AGERPRES, surse medicale.
Nicolăescu: În cursul acestei săptămâni vor fi avizate două proiecte privind reforma în sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi că în cursul acestei săptămâni vor fi avizate cele două proiecte pilot privind statutul spitalelor şi creşterea veniturilor medicilor şi echipelor medicale.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...