Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Fundiţă umană pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elevi de la Colegiul Naţional 'Constantin Cantacuzino' şi de la Şcoala Postliceală Sanitară Christiana din Târgovişte, împreună cu voluntari ai Crucii Roşii, au realizat, marţi, o fundiţă umană pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA.
''Este o ocazie unică pentru a antrena reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai societăţii civile, care să atragă atenţia asupra nevoii de educaţie, asupra nevoii de prevenire a acestei boli. Trebuie subliniat că prevenţia este foarte importantă'', a declarat şeful Compartimentului de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii din cadrul DSP Dâmboviţa, Camelia Savu.
Cei care au format fundiţa umană vor ca în acest mod să arate solidaritate cu seropozitivii şi bolnavuii de SIDA, care de multe ori sunt supuşi discriminării şi neacceptării în societate.
În cadrul manifestării au fost distribuite pliante informative în zonele aglomerate ale municipiului Târgovişte.
În fiecare an, pe 1 decembrie, se marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Fundiţă umană pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA Târgovişte, 30 nov /Agerpres/ - Elevi de la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte au realizat, marţi, o fundiţă umană pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează Ziua Mondială de Luptă anti SIDA Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează, marţi, Ziua Mondială de Luptă anti SIDA printr-un marş stradal, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
DOCUMENTAR: Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua Mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Dolj: De Ziua Mondială a Sănătăţii, medici şi voluntari ai Crucii Roşii îi informează pe elevi pe tema siguranţei alimentare Craiova, 6 apr /Agerpres/ - De Ziua Mondială a Sănătăţii, care se sărbătoreşte în fiecare an în întreaga lume pe 7 aprilie, medici din Dolj şi voluntari ai Crucii Roşii vor organiza zeci de întâlniri în şcolile din judeţ în cadrul cărora vor vorbi despre siguranţa alimentară, mesajul ales anul acesta...