Cele mai citite
 


Gorj: CJAS a primit suficienţi bani pentru a achita serviciile medicale până la sfârşitul anului
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, suma de 14 milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru achitarea serviciilor medicale până la sfârşitul anului.
Directorul economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu, a declarat, marţi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că peste 7 milioane lei din întreaga sumă vor fi repartizaţi unităţilor spitaliceşti din judeţ care, la rândul lor, vor folosi banii pentru plata restanţelor către furnizorii de servicii medicale şi pentru cea a salariilor angajaţilor pentru ultima lună din an. Potrivit aceleiaşi surse, managerii spitalelor din judeţ ar trebui să reducă din numărul internărilor efectuate deoarece fondurile repartizate nu le pot acoperi pe toate, aceştia trebuind să găsească şi alte posibilităţi de finanţare pentru respectivele unităţi.
"Cu această rectificare bugetară ne descurcăm şi în decembrie. Mulţi directori de spitale din judeţ se plâng de faptul că nu se pot încadra în procentul de 70% cheltuieli salariale din întregul buget. Aceasta este o problemă. Ne spun mereu că vor bani mai mulţi. Consider că reducerea de paturi care s-a făcut în 2010 nu i-a afectat prea mult. Există şi alte posibilităţi ca spitalele să-şi suplimenteze finanţarea, să aibă venituri proprii. La unele dintre spitale numărul de personal e mai mare, la altele se acordă sporuri şi astfel încadrarea cu cheltuielile de personal e o problemă. Trebuie luate măsuri interne de reducere a cheltuielilor. Este o problemă destul de delicată cea a internărilor, numărul este destul de mare în ultima vreme. Se urmăreşte, la nivel naţional, dar şi european, să se meargă pe ambulatoriu, îngrijiri la domiciliu, şi, astfel, în spital să ajungă doar cel care are strictă nevoie de internare, care nu are altă posibilitate de tratament", a precizat Cosma Dumitrescu. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Furnizorii de servicii medicale din judeţ, sancţionaţi de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat unor medici de familie, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii octombrie la furnizorii de servicii medicale din judeţ, suma de 2.684 lei pentru servicii raportate eronat către CJAS, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Daniel...
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.
Gorj: CJAS a repartizat bugetul pentru primul trimestru unităţilor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a repartizat bugetul pentru primul trimestru al anului către unităţile aflate în relaţie contractuală cu instituţia, cei mai mulţi bani fiind direcţionaţi către spitale, a declarat joi directorul Daniel Bondoc.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea reţetelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a achitat plăţile reţetelor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor din judeţ în luna mai a anului trecut, valoarea totală a sumei plătite fiind de circa 2,8 milioane lei.
Gorj: CJAS a imputat aproximativ 42.000 lei furnizorilor de servicii medicale în luna iulie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii iulie, suma de aproximativ 42.000 de lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată luni pe site-ul instituţiei.