Cele mai citite
 


Italia: Trei fraţi sicilieni au făcut infarct în aceeaşi zi
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei fraţi sicilieni au făcut infarct în aceeaşi zi şi doi au murit. Al treilea, care se afla la spital să-şi viziteze mama, a fost salvat, scrie marţi Corriere della Sera.
Guido şi Alberto Garofalo erau duminică la un picnic, în familie, pe muntele Etna, când primul, în vârstă de 45 de ani, a căzut secerat, murind pe loc din cauza unei crize cardiace. Alberto, 54 de ani, s-a grăbit să vadă ce s-a întâmplat cu fratele lui mai mic, a început să strige, să plângă şi a căzut, doborât tot de infarct, scrie cotidianul italian.

Al treilea frate, Salvatore, se afla în aceeaşi zi la spitalul din Catania, unde-şi vizita mama, care nu aflase încă de moartea a doi dintre fiii ei. Şi acesta a suferit o criză cardiacă şi a fost transportat la urgenţă, medicii reuşind să-l salveze in extremis.

Potrivit cotidianului italian, în afara de Guido, Alberto şi Salvatore, în familie mai există şapte surori.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Interzicerea fumatului în locuri publice şi la serviciu în Anglia a dus la reducerea cu 2,4% a crizelor cardiace O reducere cu 2,4% a internărilor pentru crize cardiace a fost înregistrată după intrarea în vigoare în Anglia, pe 1 iulie 2007, a interzicerii fumatului în locuri publice şi la serviciu, arată un studiu publicat de British Medical Journal, preluat de AFP:
Riscul de infarct este mai mare la persoanele care îşi pierd locul de muncă (studiu) Riscul de infarct este mai mare la persoanele care îşi pierd locul de muncă, lucru care constituie o veste proastă în contextul actual. Pierderea locului de muncă ar putea mări riscul de criză cardiacă, arată un studiu publicat în revista 'Archives of International Medecine' şi menţionat de huffingtonpost...
Frica de moarte agravează crizele cardiace (studiu) Pacienţii care au avut o frică acută de moarte în timpul unui infarct s-au ales cu leziuni cardiace mai grave şi sunt mai expuşi riscului de recidivă. Criza cardiacă produce la victimă un stres intens. Totuşi, această intensitate este variabilă la fiecare, ca şi consecinţele, scrie site-ul passionsante...
Dr. Florin Mihălţan: Modificările legii privind fumatul trebuie introduse rapid Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălţan, susţine că propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 privind fumatul trebuie rapid introdusă pentru că este o lege învechită, care nu protejează fumătorul pasiv.
Criza migraţiei: Italia se mobilizează pentru a-l salva pe fratele "micului erou din Lampedusa" O amplă acţiune de solidaritate are loc în Italia pentru a ajuta un mic egiptean de 13 ani care a traversat singur Marea Mediterană la bordul unei ambarcaţiuni cu migranţi pentru a-l salva pe fratele său mai mic, grav bolnav, relatează joi AFP.
Mircea Duşa: Sunt mândru că avem un Serviciu Medical Militar de Urgenţă care funcţionează remarcabil Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că este mândru că începând cu anul 2010 România are un Serviciu Medical Militar de Urgenţă care funcţionează cu rezultate remarcabile şi a subliniat faptul că medicii din sistemul militar acţionează cu maximă responsabilitate...