Cele mai citite
 


Bihor: Ambulanţierii au suspendat protestele
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 9 sep /Agerpres/ - Protestul ambulanţierilor anunţat pentru miercuri de preşedintele Federaţiei Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş, a fost suspendat.
Potrivit liderului de sindicat, care se află miercuri la Bucureşti, ministrul Ion Bazac a convocat o întâlnire pentru ora 11,30 în vederea soluţionării problemei salariale.
'Noi am acceptat să renunţăm la grevă, însă acest lucru nu înseamnă că renunţăm şi la drepturile noastre. Vom continua să ne susţinem părerea, dar sper ca autorităţile centrale să realizeze că reducerea sporurilor nu este cea mai bună decizie' - a explicat Chiş.
Federaţia Sindicală Ambulanţa a cerut Guvernului, săptămâna trecută, amânarea asumării răspunderii pe legea salarizării unitare în sistemul bugetar, ameninţând cu proteste în toate serviciile din ţară dacă până în 15 septembrie nu va fi chemată la discuţii. Reprezentanţii federaţiei sindicale s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi în cazul legii menţionate.
Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, orădeanul Gheorghe Chiş, a anunţat sâmbătă, 5 septembrie, că va fi organizat un miting de protest în toate serviciile ambulanţei din ţară, salariaţii fiind nemulţumiţi de modul în care a fost negociat proiectul legii salarizării unice.
Potrivit lui Gheorghe Chiş, la acţiune ar fi participat doar personalul aflat în timpul liber, astfel ca activitatea instituţiei să nu fie afectată.
Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa reprezintă interesele sociale, profesionale şi salariale ale celor 13.000 de angajaţi, medici, asistenţi medicali, ambulanţieri, conducători auto, conducători de şalupe medicale şi personal TESA din toate Serviciile de Ambulanţă din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Sindicală Ambulanţa suspendă protestul opt zile Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa îşi suspendă protestul opt zile, pentru a avea timp să depună amendamente la legea salarizării unitare, a declarat miercuri liderul sindicatului, Gheorghe Chiş, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.
Arad: Miting de protest al angajaţilor Serviciului de Ambulanţă Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Arad au participat, miercuri, la un miting de protest cu durata de o jumătate de oră, desfăşurat în curtea sediului central al instituţiei, între ora 9,00 - 9,30.
Bihor: Corpul de control al ministrului Sănătăţii la Ambulanţa Bihor Managerul interimar al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat marţi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că în unitate se află, de luni, Corpul de control al ministrului Sănătăţii.
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Mitinguri de protest la SJU Craiova şi Serviciul de Ambulanţă Dolj Peste 500 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova şi peste 30 de salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă Dolj au protestat luni dimineaţă în curtea spitalului craiovean.
Sălaj: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean O parte din angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au protestat vineri, în mod spontan, pe holurile instituţiei, din cauza faptului că de mai multe luni nu primesc tichete de masă şi o parte din sporurile salariale.