Cele mai citite
 


Ladislau Ritli:Ne-am angajat să finalizăm până la 15-20 decembrie lista negativă a serviciilor medicale
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lista negativă a serviciilor medicale ar urma să fie dată publicităţii de Ministerul Sănătăţii, potrivit angajamentului luat, până pe 20 decembrie, a declarat, marţi, ministrul de resort Ladislau Ritli, la finalul reuniunii de lucru pe marginea noii legi-cadru a Sănătăţii pe care a avut-o cu parlamentari ai coaliţiei membri ai comisiilor de specialitate.
Ladislau Ritli a spus, după întâlnirea de la Palatul Parlamentului, că Ministerul Sănătăţii, împreună cu experţi străini, lucrează pentru a finaliza până spre finele acestui an lista negativă a serviciilor medicale.
"O să arătăm care sunt acele servicii şi medicamente sau investigaţii de vârf care sunt foarte costisitoare şi la care trebuie foarte bine reglementat accesul. Nu vor fi şterse de pe listă, ci vom limita accesul foarte bine indicat, structurat pe criterii profesionale şi nu empirice. Asta înseamnă listă negativă", a explicat ministrul Sănătăţii.
În opinia sa, vor exista beneficii foarte multe dacă medicamentele vor fi utilizate raţional.
"Cu ocazia acestor studii am constatat că anumite medicamente foarte scumpe sunt utilizate excesiv, nu potrivit indicaţiilor făcute de producător. Sau investigaţiile de vârf care sunt utilizate aproape nelimitat. Prin asta înţelegem pachetul de bază cu lista negativă", a afirmat ministrul Sănătăţii.
Ladislau Ritli nu a putut prezenta serviciile care vor fi incluse în pachetul de bază, întrucât "nu este încă gata".
"În momentul în care lista cu pachetul de bază pentru asiguraţii din sistemul public de sănătate va fi gata o vom prezenta. Aproximativ 15-20 decembrie este termenul la care ne-am angajat să facem lista negativă", a completat Ritli.
Ladislau Ritli a precizat că în noua lege-cadru nu este prevăzută reglementarea separată a pachetului de bază.
"Pachetul de bază se reglementează printr-o legislaţie secundară. Astăzi pachetul de bază este nelimitat, dacă analizaţi acest lucru. Asta înseamnă că pentru sumele pe care le plătim fiecare asigurat primim orice. Ceea ce este nerealist. Nicăieri în lume nu este aşa ceva", a afirmat ministrul.
El a precizat că investigaţia RMN va fi menţinută ca analiză gratuită la spitalele de urgenţă în sensul în care va fi efectuată urmare a unei indicaţii medicale foarte precise.
"La spitalele de urgenţă se va efectua pe bază de gratuitate, dar la indicaţii medicale foarte precise. Acum nu se întâmplă aceste lucruri", a adăugat ministrul Sănătăţii. El a spus că inclusiv RMN-ul de cord intră în această categorie. AGERPRES/(A - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...
Ministrul Sănătăţii a cerut Institutului Cantacuzino şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului o informare privind vaccinul antigripal Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al asigurării imunităţii (imunogenităţii) a vaccinului gripal sezonier produs de...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Ministrul Ladislau Ritli a lansat proiectul 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a declarat, miercuri, cu prilejul lansării proiectului 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc', că este un proiect 'menit să traducă în viaţă strădaniile noastre, eforturile noastre mai vechi, de a preveni corupţia şi...
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli: Două noi elicoptere SMURD vor deveni oparaţionale în acest an Două noi elicoptere de tip SMURD vor deveni operaţionale în cursul acestui an, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, prezent la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman, în municipiul Alexandria (sud).