Cele mai citite
 


MAE: Ministrul Teodor Baconschi efectuează marţi o vizită oficială în Libia
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, efectuează marţi o vizită oficială în Libia, la invitaţia autorităţilor interimare de la Tripoli, informează un comunicat de presă transmis luni de MAE.
Demnitarul român va fi primit de primul-ministru al guvernului interimar, Abdurrahim Al-Keib, şi va avea convorbiri oficiale cu omologul libian, Ashour Bin Khayal, şi ministrul Economiei, Taher Sharkes, menţionează comunicatul citat.
De asemenea, ministrul Baconschi va reitera la Tripoli sprijinul României pentru succesul transformărilor politice din Libia pe baza experienţei proprii în tranziţia de la dictatură la o societate liberă şi va expune disponibilitatea României de a participa la reabilitarea infrastructurii şi la reconstrucţia economico-socială post-conflict. Totodată, şeful diplomaţiei va prezenta oferta românească de sprijin umanitar pentru răniţii şi copiii afectaţi de război, evidenţiază comunicatul MAE.
În pregătirea acestei vizite, ministrul Baconschi s-a întâlnit luni, la sediul MAE, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din România care intenţionează să îşi reia activitatea pe piaţa libiană sau să demareze proiecte în acest spaţiu. În cadrul întâlnirii, au fost prezentate şi unele probleme care afectează concretizarea acestor proiecte. Şeful diplomaţiei a luat notă de elementele prezentate, urmând ca în cadrul convorbirilor cu oficialii libieni să transmită mesajul mediului de afaceri din România, afirmă sursa citată.
Vizita oficială la Tripoli a ministrului Afacerilor Externe are loc la puţin timp după anunţarea noului Guvern Interimar de la Tripoli (24 noiembrie 2011).
Guvernul României a aprobat, la 27 octombrie a.c., ca urmare a solicitărilor primite din partea Consiliului Naţional de Tranziţie, acordarea de asistenţă medicală, contra-cost, unui număr de până la 100 de răniţi şi mutilaţi de război din Libia. Ministerul Sănătăţii a demarat selectarea medicilor care se vor deplasa în Libia pentru trierea răniţilor, precum şi desemnarea spitalelor unde vor primi bolnavii. Totodată, ţara noastră a contribuit cu 90.000 euro la un program derulat de ONU pentru deminare în estul Libiei şi va livra gratuit peste 300.000 doze de vaccinuri de uz pediatric.
În plus, România a redeschis, la 2 octombrie a.c, Ambasada de la Tripoli, fiind a noua ţară membră UE care a luat o decizie în acest sens. Statul român a răspuns, astfel, atât acţiunilor declanşate de comunitatea internaţională în sprijinul Libiei, dorinţei reciproce pentru relansarea relaţiilor tradiţionale de prietenie şi colaborare dintre cele două state şi popoare, cât şi interesului pe care îl manifestă mediul de afaceri românesc de a participa la reabilitarea infrastructurii generale avariate de conflictul intern şi la reconstrucţia economică a acestei ţări, mai precizează comunicatul MAE.
România a participat la operaţiunea ''Unified Protector'' cu o fregată şi a fost prezentă la toate reuniunile Grupului de Prieteni ai Libiei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Corlăţean: Voi propune primului ministru ca România să acorde asistenţă medicală cetăţenilor ucraineni Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat sâmbătă că va propune în Guvern ca România să se implice în acordarea rapidă de asistenţă medicală de specialitate în spitalele româneşti cetăţenilor ucraineni răniţi, personal militar sau civil.
Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru permis trebuie să se autorizeze Unităţile de asistenţă medicală în care sunt examinaţi candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi conducătorii de autovehicule şi tramvai au obligaţia de a se autoriza, până pe data de 3 ianuarie 2011, conform unor noi reglementări legislative, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un...
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.