Cele mai citite
 


O mamă a pierdut custodia fiului ei pentru că băiatul este obez
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Luna trecută, un băiat de opt ani din Ohio a fost luat de la domiciliu şi încredinţat temporar unei familii adoptive din cauză că avea deja peste 90 kg. Serviciile sociale au considerat că mama se face vinovată de neglijenţă medicală fiindcă n-a controlat mai bine greutatea fiului ei, punându-i în pericol viaţa, scrie 7sur7.be.
Unii au condamnat această decizie, din moment ce statul însuşi distribuie pizza în cantinele şcolare. Avocaţii mamei au afirmat că greutatea copilului nu prezenta risc imediat pentru sănătatea lui şi că impactul emoţional al scoaterii din familie ar putea avea efecte negative.

După ce au văzut în 2010 cât de gras era băiatul, când a fost internat în spital pentru îngrijiri medicale, serviciile sociale au încercat timp de un an să o ajute pe mamă să schimbe obiceiurile alimentare ale copilului, înainte de a-i retrage custodia acestuia.

Mama adoptivă a băiatului primeşte şi ea un ajutor în acest sens, fiind prevăzut şi un sprijin suplimentar. Avocaţii mamei naturale se întreabă de ce n-a primit şi aceasta ajutor suplimentar.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un bărbat obez care a ajuns să cântărească 435 de kg va fi operat în Mexic Mexicanul Andrés Moreno, cel mai gras bărbat din lume, care a ajuns să cântărească 435 de kilograme, va fi operat miercuri într-un spital din Guadalajara, în încercarea de a-i reduce din greutatea care îl ţine ţintuit la pat şi care prezintă riscuri serioase pentru sănătatea lui, relatează EFE.
Gorj: Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă în cazul decesului unui făt Poliţiştii gorjeni au întocmit luni un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, după ce un bărbat a sesizat faptul că soţia sa a născut un făt mort, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Lucian Stroe.
Un condamnat la moarte susţine că este prea gras ca să fie executat Un condamnat la moarte obez a cerut amânarea execuţiei, susţinând că greutatea lui - 218 kg - ar determina o agonie lungă şi dureroasă, relatează 7sur7.be.
Vaslui: Medicul pediatru acuzat de neglijenţă în cazul fetiţei moarte la Huşi a intrat în concediu medical Medicul pediatru acuzat de neglijenţă în cazul unei fetiţe în vârstă de 4 ani, care a decedat la Spitalul Municipal din Huşi, a intrat în concediu medical, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Achimaş-Cadariu despre starea de degradare a unor spitale: O consecinţă a ultimilor 25 de ani de neglijenţă şi ignorare a Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, vineri, că starea în care se află unele unităţi spitaliceşti reprezintă o consecinţă a ultimilor 25 de ani de "neglijenţă" şi de "ignorare" a Sănătăţii de către toate guvernele.
Avocatul Poporului solicită MS să comunice măsurile luate în vederea prevenirii cazurilor de malpraxis şi neglijenţă în actul medical Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Sănătăţii să comunice măsurile luate în vederea prevenirii eventualelor cazuri de malpraxis şi neglijenţă în practicarea actului medical, în special cele referitoare la transfuzii sau perfuzii efectuate greşit.