Cele mai citite
 


Proiectul prin care Ziua mondială a sănătăţii este declarată zi de doliu naţional, adoptată tacit de Senat
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatul a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă care prevede ca Ziua mondială a sănătăţii să fie zi de doliu naţional în România.
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 53/2003 - Codul Muncii, care a fost iniţiată de deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu, urmează să fie trimis Camerei Deputaţilor în forma iniţială.
În expunerea de motive a propunerii de lege este prevăzut faptul că ziua de 7 aprilie ar trebui să fie consacrată unei evaluări a reformelor din sistemul medical.
"Ziua de 7 aprilie, ziua mondială a sănătăţii, trebuie să fie considerată zi de doliu naţional, în care decidenţii să evalueze diferenţele dintre reforma statului şi sentinţa la condamnare la moarte a tuturor românilor. Numărul morţilor evitabile va continua să crească în condiţiile menţinerii actualelor măsuri privind desfiinţarea şi comasarea spitalelor", se arată în documentul citat.
Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestei propuneri legislative. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Ziua Mondială a Vederii în România - în cea de a doua zi de joi a lunii octombrie Senatul a adoptat, miercuri, propunerea legislativă prin care se instituie Ziua Mondială a Vederii în România în cea de a doua zi de joi a lunii octombrie.
Opoziţia a depus la Senat, în această săptămână, moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne (sinteză) Liberalii au depus, în această săptămână, la Senat, moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea.
Ziua Mondială a Vederii în România - în cea de a doua zi de joi a lunii octombrie Senatul a adoptat, miercuri, propunerea legislativă prin care se instituie Ziua Mondială a Vederii în România în cea de a doua zi de joi a lunii octombrie.
Cameră: 16 octombrie - Ziua naţională a alimentaţiei; a doua joi din octombrie - Ziua Mondială a Vederii Deputaţii au decis miercuri ca 16 octombrie să fie Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare, iar în a doua zi de joi din octombrie - Ziua Mondială a Vederii.
Ziua Mondială a Epilepsiei, marcată în România pentru prima dată Ziua Mondială a Epilepsiei, instituită la nivel internaţional în 2008 sub numele de Purple Day, este marcată în România pentru prima dată, în Capitală fiind împărţite mii de materiale informative despre această afecţiune.
ZIUA MONDIALĂ A OSTEOPOROZEI 2012 sărbătorită în România 19-20-21 octombrie 2012 Motto: Oprește-te la una, fă din prima ta fractură: ultima! Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează între 19-20-21 octombrie în București Ziua Mondială a Osteoporozei 2012.