Cele mai citite
 


Schimbare de sex la numai doi ani: un băieţel din Rusia a devenit fată
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Un băieţel de doi ani din regiunea Rostov /sudul Rusiei/, cu complicaţii severe la naştere, a devenit pentru totdeauna fată. După ce medicii i-au detectat un set de cromozomi de sex feminin, copilul a suferit recent o operaţie de schimbare de sex. Astfel, după doi ani de incertitudine, bebeluşul a devenit oficial fetiţa Ksiuşa, iar medicii nu exclud pe viitor ca aceasta să poată să rămână însărcinată, relatează marţi portalul Life News.

Băieţelul de 3 kg şi 50 cm la naştere a fost adus pe lume de o tânără de 29 de ani, într-o maternitate din regiunea Rostov. Naşterea a decurs fără complicaţii, dar medicii au trimis-o de îndată pe tânăra mamă la un examen medical, exprimând îndoieli cu privire la sexul copilului.

Câteva zile mai târziu, a fost pus diagnosticul în cazul acestui nou-născut - pseudohermafroditism feminin. Semănând la aspectul fizic cu un băiat, copilul avea un set de cromozomi de sex feminin şi organe genitale feminine.

Vestea i-a şocat pe părinţii copilului. Ei erau convinşi că au în sfârşit băieţelul mult aşteptat, căruia i-au ales şi un nume - Aleksandr. Mama copilului a recunoscut ulterior că încă din timpul sarcinii suspecta ceva în neregulă, deoarece medicii refuzau să-i spună sexul fătului.

Înainte de externare, medicii i-au spus femeii că poate să renunţe la copil, însă ea a refuzat. Examene suplimentare şi pregătirea bebeluşului pentru operaţia de schimbare de sex a luat în jur de doi ani. Intervenţia chirurgicală propriu-zisă a durat circa şapte ore şi medicii spun că aceasta a fost destul de traumatizantă pentru copil, întrucât a vizat o zonă sensibilă. Acum, copilul se va dezvolta ca o fată, dar el are nevoie de o monitorizare constantă din partea medicului-endocrinolog şi va fi nevoit să consume toată viaţa hormoni. Pe viitor, medicii nu exclud ca ea să poată să rămână însărcinată.

'Este puţin probabil, dar nu e exclus', a declarat presei şeful Secţiei de Urologie din cadrul Spitalului de Copii din Rostov, Vladimir Sizonov.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naşterea provocată ar putea creşte riscul de autism la copii (studiu) O naştere provocată sau accelerată ar putea creşte riscul ca nou născutul să dezvolte autism, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat de Universităţile Michigan şi Duke din SUA şi care subliniază necesitatea de a se continua cercetările privind cauzele acestei maladii, informează marţi...
Bacău: Nou-născut hermafrodit La Maternitatea din Bacău s-a născut un copil hermafrodit, o premieră cel puţin pentru ultimii 20 de ani în această unitate medicală, afirmă dr. Vadimir Corneliac, medicul şef al Secţiei Obstetrică-Ginecologie I.
Hermafroditismul pe intelesul tuturor Termenul hermafrodit deriva de la Hermaphroditus, personaj apartinand mitologiei grecesti. Legenda spune ca Hermaphroditus, fiul lui Hermes, zeul comertului si al calatoriilor si al Afroditei, zeita iubirii si a frumusetii, a respins-o pe nimfa Salmacis, care, indragostita fiind de frumosul...
Botoşani: Au fost făcute publice primele rezultate ale anchetei privind suspiciunile de malpraxis de la Maternitate Botoşani, 22 oct/ Agerpres/- Comisia constituită prin dispoziţia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a prezentat, miercuri, primele concluzii ale anchetei derulate în cazul femeii de 35 de ani care a fost operată de patru ori după o naştere şi al cărei copil...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Celule seminale obţinute din embrioni umani de sex feminin (studiu) Cuplurile de lesbiene vor putea avea în viitorul apropiat copii proprii fără a apela la donatorii de spermă, copii ce vor purta bagajul genetic provenit de la ambele mame, conform unui material publicat miercuri de cotidianul britanic The Telegraph.