Cele mai citite
 


Senat:Propunerea ca pedofilii condamnaţi pentru abuz sexual grav să fie castraţi chimic, adoptată tacit
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Senatul a adoptat tacit, marţi, propunerea legislativă care prevede ''inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice'' a pedofililor condamnaţi pentru circumstanţe agravante de abuz sexual.

Propunerea legislativă prevede ca făptuitorul găsit vinovat de violenţă şi abuz sexual asupra minorului şi condamnat pentru circumstanţe agravante de abuz sexual să primească o pedeapsă suplimentară prin ''inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice'', pentru a se preveni săvârşirea de noi infracţiuni ''ce pot avea consecinţe grave atât pentru dezvoltarea fizică, psihică şi morală a minorului, cât şi pentru copiii ce s-ar putea naşte în urma acestor raporturi''.
Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de deputaţi PDL care propun ca pedeapsă suplimentară să poată fi însoţită de tratament psihologic adecvat, în scopul prevenirii recidivei, dar şi pentru ''integrarea infractorului în societate''.
Condamnatul acuzat de pedofilie ar urma, astfel, să fie supravegheat, prin monitorizare GPS, şi după ce şi-a ispăşit pedeapsa.
Comisia juridică din Senat întocmise un raport de respingere a propunerea legislativă privind prevenirea violenţei şi abuzurilor sexuale asupra minorului. Senatul a adoptat tacit această iniţiativă legislativă în calitate de primă Cameră sesizată. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat:Fapta de violenţă care implică pentru victimă îngrijiri medicale de cel mult 30 de zile, pedepsită cu închisoare Senatorii jurişti au întocmit, marţi, în unanimitate, un raport de admitere a propunerii legislative care modifică Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal în sensul că se pedepseşte cu închisoare, de la şase luni la cinci ani, fapta de violenţă care implică îngrijiri medicale "de cel mult 30 de zile"...
Comunicat de presă - Asociaţia Necuvinte Asociaţia Necuvinte trage un semnal de alarmă în privinţa fenomenului violentei domestice în creştere.
Comisie Senat: Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise Iniţiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri a primit, marţi, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului.
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.
Asociaţia Necuvinte solicită modificarea legii privind Codul penal în cazul violenţelor domestice Asociaţia Necuvinte solicită modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, în sensul că legislaţia românească ar trebui să adopte un plafon de cel mult 30 de zile de îngrijiri medicale de la care acţiunea penală împotriva agresorului să poată fi continuată de către stat în numele victimelor violenţelor...
Violenţa împotriva femeilor - temă de preocupare pentru socialiştii români şi europeni Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Tema violenţei împotriva femeilor, respectiv violenţa domestică, precum şi necesitatea adoptării unei convenţii a Comisiei Europene în acest sens, a constituit principala temă a conferinţei "Combaterea şi prevenirea violenţei împotriva femeii"...