Cele mai citite
 


Harghita: Adolescent atacat de o ursoaică, la o stână
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 9 sep /Agerpres/ - Un adolescent din Harghita a fost atacat de o ursoaică, în apropierea unei stâne, dar a scăpat doar cu răni uşoare întrucât animalul a fost alungat de câinii ciobăneşti.
Medicul Ambrus Jozsef, de la Serviciul de Ambulanţă Harghita, a declarat, pentru AGERPRES, că băiatul de 16 ani se afla marţi seara la o stână din apropierea comunei Păltiniş, zona Odorheiu Secuiesc. La un moment dat, o ursoaică a venit să mănânce pere de la un pom de lângă stână şi când a dat cu ochii de adolescent l-a atacat. Acesta a început să ţipe iar câinii ciobăneşti de la stână i-au sărit în ajutorul său şi au alungat ursoaica.
Dr. Ambrus Jozsef a precizat că tânărul are patru plăgi la umărul drept, lăsate de colţii animalului şi mai multe escoriaţii pe faţă, dar se află în afara oricărui pericol. El a fost transportat la Secţia de Urgenţe a Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, unde i s-a acordat primul ajutor.
'Din fericire, rănile nu au fost grave. Băiatul a fost mai mult speriat. L-am găsit plângând, în stare de şoc' - a spus dr. Ambrus.
Potrivit acestuia, numărul atacurilor urşilor a crescut în ultima perioadă, înregistrându-se în întreg judeţul Harghita.
'Aproape în fiecare săptămână avem un astfel de atac, atât în zona Gheorgheni şi Odorhei, cât şi în zona Ciuc. Cel mai grav a fost cel înregistrat în zona Gheorgheni, unde un cioban s-a ales cu multiple leziuni la gât şi faţă fiind atacat de o ursoaică' - a menţionat dr. Ambrus Jozsef.
Specialiştii în comportamentul animalelor susţin că ursoaicele cu pui sunt foarte violente şi atacă atunci când cineva se interpune, chiar şi involuntar, între ele şi pui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Un deţinut a ajuns cu gâtul tăiat la Spitalul Judeţean Un deţinut de 36 de ani, aflat în Penitenciarul Focşani, a ajuns cu gâtul tăiat la Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din municipiu, după ce a avut trei tentative de suicid la sfârşitul săptămânii trecute.
Argeş: Doar unul dintre cei doi pădurari atacaţi de urs va fi internat Doar unul dintre cei doi pădurari atacaţi de un urs, vineri, într-o pădure de lângă localitatea argeşeană Corbeni, va fi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cel de-al doilea, care a suferit leziuni superficiale, neavând nevoie de spitalizare.
Braşov: Un bărbat a fost muşcat de urs într-o pădure de lângă Predeal Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost muşcat de un urs, duminică după-amiază, într-o pădure aflată înainte de intrarea în Predeal dinspre Azuga.
Harghita: Un tânăr din Mureş a ajuns la spital sfâşiat la faţă de un urs Un tânăr de 25 ani din localitatea Sângeorgiu de Pădure, judeţul Mureş, a ajuns la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc sfâşiat la faţă de un urs, cu care s-a întâlnit în pădure, în timp ce se afla la o vânătoare de mistreţi.
Bistriţa-Năsăud: Un bebeluş de nouă luni, printre răniţii în deflagraţia produsă într-un bloc din Bistriţa Un bebeluş în vârstă de nouă luni se află printre cei nouă răniţi în deflagraţia produsă în cursul nopţii de marţi spre miercuri într-un bloc din municipiul Bistriţa, acesta ajungând la spital cu contuzie frontală, escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară, potrivit comunicatului remis...
Belgia: Ministrul sănătăţii declanşează o anchetă după refuzul unui spital de a trata un pacient fără asigurare Ministrul afacerilor sociale şi sănătăţii, Laurette Onkelinx, s-a declarat consternată după ce a citit în presa belgiană că un mare spital universitar din Bruxelles a refuzat să acorde îngrijiri unui pacient din motive economice şi a decis deschiderea unei anchete interne, informează luni La Derniere...