Cele mai citite
 


Slovacia: guvernul declară stare de urgenţă în urma demisiilor în masă ale medicilor slovaci
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul slovac a declarat luni seara stare de urgenţă în urma demisiilor în masă a aproximativ 2000 de doctori (o treime din numărul total) din cauza salariilor prea mici, care intră în vigoare la 1 decembrie, informează agenţia de presă slovacă TASR.
Starea de urgenţă vizează 15 spitale din 13 districte (dintr-un total de 50) ale Slovaciei, această situaţie forţând medicii care şi-au prezentat demisia să continue să lucreze după data de 1 decembrie.

Ministrul sănătăţii, Ivan Uhliarik (partidul Mişcarea Creştin Democrată - KDH) a subliniat faptul că unele spitale funcţionează fără probleme, adăugând că, dacă starea de urgenţă nu ar fi fost declarată, aceste spitale ar fi fost asaltate de pacienţi, ceea ce ar fi cauzat o criză.

Ministrul consideră că sindicaliştii vor înţelege faptul că guvernul este gata să ajungă la o înţelegere cu aceştia. În cazul în care înţelegerea eşuează, potrivit acestuia, vor urma fuziuni ale departamentelor spitalelor şi reduceri ale numărului de paturi.AGERPRES/ (Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bănicioiu: Toate spitalele de urgenţă tip IA şi IB sunt pregătite să facă faţă oricărei situaţii de urgenţă Bucureşti, 8 apr /Agerpres/- Toate spitalele de urgenţă categoria IA şi IB sunt pregătite să facă faţă oricărei situaţii de criză, a declarat ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu în cadrul primei şedinţe a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) care a avut loc luni la Palatul...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Suceava: Sindicaliştii SANITAS au demarat procedurile pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie Sindicaliştii din sănătate au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al SANITAS Suceava.
Raed Arafat: Deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe, deşi posturile nu mai sunt blocate Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat marţi, la Târgovişte, pentru AGERPRES, că există un deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe din ţară, deşi posturile au fost deblocate, iar fonduri de angajare există, însă managerii de spitale ar trebui să facă eforturi mai mari în această...
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Sindicaliştii din Sănătate pichetează Ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, în perioada 9 -13 aprilie Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.