Cele mai citite
 


Trei sferturi din stridiile britanice sunt infectate cu un virus care poate provoca vărsături
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de trei sferturi din stridiile cultivate în Marea Britanie sunt infectate cu un virus care poate provoca vărsături şi diaree consumatorului, potrivit unui studiu efectuat în numele agenţiei britanice Food Standards Agency (FSA), publicat cu o lună înainte de sărbătorile de iarnă, informează AFP.
Acest 'norovirus' a fost detectat în 76% din stridiile testate, însă nivelul de la care devine patogen nu a fost stabilit încă, precizează FSA într-un comunicat.

Oamenii de ştiinţă nu s-au putut pronunţa asupra eficienţei tratamentului de purificare a stridiilor cu ajutorul razelor ultraviolete.

Studiul, efectuat între anii 2009 şi 2011 pe 8.000 de stridii în douăzeci de zone de cultură din Marea Britanie, este 'primul de acest gen' din ţară, a declarat şeful echipei ştiinţifice a FSA, Andrew Wadge. Rezultatele studiului 'ne vor ajuta să lucrăm cu producătorii pentru a găsi modalităţi de reducere a nivelului norovirusului din crustacee şi în efortul la nivel european de a defini nivelul de la care consumul devine sigur', a adăugat acesta.

'Oamenii trebuie să cunoască riscurile consumării stridiilor crude', a comentat dl. Wadge, avertizând persoanele în vârstă, fragile, femeile însărcinate şi copiii mici să evite să le consume în acest mod.

În 2009, Fat Duck, celebrul restaurant al bucătarului britanic Heston Blumenthal, a fost închis ca urmare a intoxicării a mai mult de 500 de persoane cu un norovirus demonstrat a fi provenit din stridii crude şi scoici.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Studiu privind riscurile utilizării telefonului mobil asupra creierului la copii Peste 160 de licee de la periferia Londrei vor primi în aceste zile o invitaţie pentru înscrierea elevilor la un studiu privind impactul telefoanelor mobile asupra dezvoltării creierului, a anunţat ministerul Sănătăţii din Marea Britanie, relatează AFP.
Rata de mortalitate a gripei A în Marea Britanie, mult mai scăzută decât se estima iniţial (studiu) Rata mortalităţii gripei A în Marea Britanie a fost, până la data de 8 noiembrie, de 26 la 100.000 de cazuri (0,026%), 'considerabil mai puţin' decât se temeau la început autorităţile medicale, conform unei anchete publicate joi în British medical journal.
Virus asemănător cu SARS: Nou caz în Marea Britanie, care 'sugerează transmiterea de la persoană la persoană' /oficial/ Cel de-al 11-lea caz mondial de infectare cu un nou coronavirus asemănător cu SARS a fost diagnosticat la un britanic, rudă cu un alt pacient tratat pentru aceeaşi maladie, ceea ce 'sugerează o transmitere de la persoană la persoană', au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează AFP.
Marea Britanie acordă cea mai bună îngrijire paliativă din lume (studiu) Cea mai bună îngrijire din lume la sfârşitul vieţii este oferită în Marea Britanie, conform unui studiu efectuat de Economist Intelligence Unit (EIU) în 80 de ţări, informează AFP.
Marea Britanie: Femeile care lucrează în ştiinţă au mai puţine şanse să primească finanţare (studiu) Femeile-cercetător din Marea Britanie, implicate în studii ce vizează combaterea celor mai letale boli, au mai puţine şanse să primească finanţare pentru proiecte decât colegii lor de sex masculin, iar când primesc astfel de finanţări, este vorba de sume semnificativ mai mici, indică un studiu, preluat...
Marea Britanie: Jumătate dintre medicii străini sunt sub standardele britanice (studiu) Jumătate dintre medicii străini din Marea Britanie nu au competenţele necesare pentru a activa în această ţară, însă îşi pot practica meseria deoarece examenul de verificare a competenţelor este prea uşor, avertizează un studiu preluat de The Daily Telegraph.