Cele mai citite
 


Tulcea: Computer tomograf nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul computer tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea ar putea fi pus în funcţiune până la sfârşitul acestui an.
Procedura de licitaţie pentru achiziţionarea computerului tomograf a fost iniţiată de conducerea SJU încă din luna aprilie a acestui an, însă abia luna aceasta aparatul a ajuns în spital şi a putut fi instalat.
''Noi ne dorim să-l punem în funcţiune până la finele acestei luni, însă trebuie respectată procedura legală care necesită timp, astfel încât este posibil ca abia luna viitoare computerul tomograf să fie pus la dispoziţia tulcenilor'', a declarat marţi pentru AGERPRES responsabilul cu relaţiile publice din cadrul SJU, Valentin Manole.
Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei este de 1,048 milioane de lei, fără TVA.
În prezent, în judeţul Tulcea, mai există un singur computer tomograf aparţinând unei societăţi private, persoanele care nu erau mulţumite de calitatea serviciilor din acest cabinet preferând să meargă în judeţele vecine, Galaţi, Constanţa sau Brăila.
SJU Tulcea, construit în anul 1975, este primul ca mărime din judeţ, cu o capacitate de 735 paturi plus 76 paturi spitalizare de zi, asigurând asistenţă medicală de specialitate, preventivă, curativă, de recuperare, de îngrijire în caz de graviditate şi maternitate. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă dă în folosinţă un tomograf de ultimă generaţie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va da, miercuri, în folosinţă tomograful achiziţionat anul trecut, aparatul fiind unul de ultimă generaţie.
Şeful DSP Brăila: Un tomograf al Spitalului Judeţean s-a stricat din cauza numărului mare de expuneri Unul din cele două tomografe defecte de la Spitalul Judeţean Brăila s-ar fi stricat din cauza numărului mare de expuneri, după cum a declarat luni, în conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Suceava: Spitalul judeţean achiziţionează un computer tomograf de ultimă generaţie, cu finanţare de la MS şi CJ Spitalul Judeţean Suceava va achiziţiona un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu 1,6 milioane de lei printr-o licitaţie electronică, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Nuţu Fonta(PMP Maramureş): Spitalul de Recuperare Borşa, dotat cu un computer tomograf; investiţii totale de 2 milioane lei Deputatul PMP Nuţu Fonta a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că Spitalul de Recuperare Borşa a fost dotat cu un computer tomograf, iar locuitorii oraşului nu vor mai fi nevoiţi să facă peste 200 de kilometri dus-întors până la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare în cazul unei examinări medicale...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va achiziţiona un computer tomograf performant, de 800.000 de euro Proiectul transfrontalier "Sănătate fără frontiere", derulat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, împreună cu Spitalul General din Pojarevaţ (Serbia) se apropie de final, la jumătatea lunii urmând să se încheie procedura de licitaţie pentru achiziţionarea unui computer tomograf performant, de...