Cele mai citite
 


Unii băieţi autişti au creierul mai mare (studiu)
miercuri, 30 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unii băieţi autişti, suferind de scăderea bruscă a competenţelor relaţionale, au creierul mai mare decât alţi copii, inclusiv autişti, potrivit rezultatelor unui studiu apărut marţi în Statele Unite, relatează AFP.
Cercetătorii de la Institutul MIND al Universităţii California din Davis au descoperit că aceşti copii au un volum cerebral cu 6% mai mare decât al celorlalţi, arată studiul publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences. Creşterea anormală a creierului începe de la patru luni şi continuă până la 19 luni, potrivit acestui studiu desfăşurat pe 180 de copii, cărora li s-a măsurat capul şi li s-au făcut teste RMN.

Supradimensionarea creierului fusese deja pusă în legătură cu autismul în alte studii, însă cercetările efectuate de Institutul MIND sunt primele care pun în evidenţă faptul că sunt afectaţi numai autiştii care suferă de scăderea anumitor competenţe, cum ar fi limbajul. Studiul, recomandat ca 'cel mai amplu realizat vreodată în privinţa dezvoltării cerebrale a copiilor de vârstă preşcolară', n-a descoperit nicio creştere anormală a creierului la fetele autiste.

Autismul afectează un copil din 110 şi de patru ori mai mulţi băieţi decât fete. Nu se cunosc cauzele lui, boala prezentându-se sub diferite forme , de la simpla timiditate în societate la incapacitatea de a comunica, trecând prin hipersensibilitate la zgomot sau lumină.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Palparea creierului fără a deschide craniul posibilă în curând (studiu) Palparea utilizată în orice examinare medicală pentru diagnosticare sau prescrierea unor teste suplimentare nu a putut funcţiona până acum în ceea ce priveşte creierul, care este protejat de craniu şi de lichidul cefalorahidian, însă cercetătorii francezi, conduşi de Stefan Catheline, au dezvoltat o...
Autism: Excesul de conexiuni nervoase ar putea fi tratat Autismul ar fi rezultatul unui exces de sinapse - conexiunile nervoase din creier -, arată un studiu apărut în cea mai recentă ediţie a revistei Neuron şi care ar putea duce la obţinerea unui tratament al acestui sindrom complex ale cărui cauze rămân necunoscute. Excesul legăturilor între neuroni s-ar...
Alzheimer: Creierul se micşorează cu până la zece ani înainte de manifestarea bolii (studiu) Unele părţi ale creierului, afectate de boala Alzheimer, ar începe să se micşoreze cu până la zece înainte de punerea diagnosticului. Deşi n-au decât rezultate preliminare, autorii cercetărilor apreciază că descoperirea lor ar permite într-o bună zi, prin recurgerea la imagistică prin rezonanţă magnetică...
FUMATUL DUCE LA DEGRADAREA CREIERULUI Un studiu desfasurat pe 8.800 de persoane care prezentau tensiune arteriala ridicata si erau supraponderale a aratat ca si aceste aspecte pareau a afecta creierul, dar in proportie mai mica. Fumatul afecteaza negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacitatii de a învata si judeca, arata cercetatori...
Migrenele nu afectează creierul (studiu) Migrenele şi episoadele repetate de cefalee nu măresc riscul de declin intelectual, în pofida faptului că produc mici leziuni la nivelul scoarţei cerebrale detectate prin RMN, conform rezultatelor unui studiu publicat în ultimul număr al revistei British Medical Journal, transmite AFP.
Fumatul duce la 'degradarea' creierului (studiu) Fumatul afectează negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacităţii de a învăţa şi judeca, arată cercetători de la King's College din Londra. Studiul lor a fost publicat în 'Age and Aging'.