Cele mai citite
 


Europarlamentarul Petru Luhan cere Comisiei Europene interzicerea reclamelor la alimentele nocive pentru copii
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul PDL Petru Luhan a solicitat în scris Comisiei Europene să emită o directivă care să interzică promovarea prin reclame a produselor pentru copii care conţin E-uri nocive, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.
În expunerea de motive înaintată Comisiei Europene, Petru Luhan indică drept soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii "interzicerea campaniilor agresive de publicitate ce au ca public ţintă copiii".
"Reclamele la alimente, în mare parte la dulciuri, nu ar trebui difuzate în timpul emisiunilor pentru copii. Consider că este nevoie de elaborarea unei directive care să interzică publicitatea la alimentele nocive pentru copii", arată europarlamentarul democrat-liberal în documentul supus atenţiei Comisiei Europene.
Petru Luhan menţionează în acelaşi context şi o serie de compuşi ai alimentelor care au fost dovediţi a fi periculoşi pentru sănătatea consumatorilor: "sunset yellow" (E110), folosit, în special, în sucuri şi dulciuri; tartrazina (E102), care ar provoca accese de furie în rândul copiilor; benzoatul de sodiu, folosit în băuturile carbogazoase, care provoacă, în timp, stări de depresie; E 128 (colorant roşu) care poate produce mutaţii genetice şi se găseşte în carnea de hamburgeri; E951 (aspartam) şi E954 (zaharină) care se folosesc ca îndulcitori.
În sprijinul demersului său, europarlamentarul PDL a iniţiat şi o campanie de strângere de semnături printr-o petiţie on-line.
Astfel, potrivit comunicatului, toţi cei care sunt de acord cu interzicerea reclamelor la produsele nocive pentru copii îşi pot exprima sprijinul prin semnarea petiţiei la adresa http://www.petitieonline.ro/petitie/02788056. AGERPRES/ (AS-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Etichetele nutriţionale pe alimente vor fi obligatorii în UE din 2016 Alimentele vândute în supermarketurile europene vor avea etichete cu informaţii nutriţionale, pentru o mai bună informare a consumatorilor, potrivit unui acord încheiat între Parlamentul European şi cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, informează site-ul lesquotidiennes.com.
Care sunt cele mai periculoase alimente de pe piata romaneasca Dupa tot scandalul cu intoxicarile cu bacteria E. coli, romanii au devenit ceva mai atenti cu lucruruile pe care le cumpara. Insa, in afara de alimentele infestate cu diverse bacterii periculoase, romanii ar trebui sa fie mai atenti la ce cumpara in general, mai ales la alimentele procesate...
Alimente de evitat in timpul sarcinii Sarcina este o perioada a schimbarilor pentru care orice viitoare mamica trebuie sa se pregateasca temeinic: modificarile hormonale, fluctuatiile in greutate si bineinteles, clasicele pofte culinare!
Primele dulciuri pentru diabetici, made in Timişoara (interviu cu prof. Ersilia Alexa) Un grup de cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, condus de prof. univ. dr. Ersilia Alexa, a produs zece alimente speciale destinate celor care au intoleranţă la gluten sau pentru diabetici: cozonaci, cel mai interesant fiind cel gătit...
Prof.univ.dr. Ersilia Alexa de la USAMVB a produs primele dulciuri pentru diabetici, marcă timişoreană (interviu) Un grup de cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, condus de prof. univ. dr. Ersilia Alexa, a produs zece alimente speciale destinate celor care au intoleranţă la gluten sau pentru diabetici: cozonaci, cel mai interesant fiind cel gătit...
Alimentele prea grase pot provoca depresie (studiu) Un nou studiu american identifică pentru prima dată o legătură biologică între depresie şi alimentele prea grase şi oferă, totodată, o soluţie promiţătoare pentru noi tratamente, informează Le Parisien în ediţia online.