Cele mai citite
 


Administraţia Spitalelor pregăteşte strategia de prevenire a gripei în şcoli
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Administraţia Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM) se va întâlni, vineri, cu medicii şcolari coordonatori pentru a pregăti strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 în şcolile din Bucureşti.
'Vom avea o întâlnire cu medicii şcolari coordonatori, iar apoi cu toată reţeaua de medicină şcolară', a declarat, miercuri, directorul general al ASSM, Marius Savu.
El a mai spus că, deşi nu există medici în fiecare unitate de învăţământ, mesajul ASSM pentru prevenirea gripei va ajunge în toate şcolile.
'Chiar dacă mai sunt şcoli fără medici, vom transmite mesajul direct Inspectoratului Şcolar şi conducerii unităţii de învăţământ', a mai spus directorul.
Potrivit acestuia, la începutul anului şcolar va fi realizat triajul epidemiologic standard în care medicul sau asistenţii medicali verifică starea de sănătate clinică a copiilor şi şcolarilor.
Totodată, Savu a mai spus că vor fi distribuite pliante privind prevenirea gripei, ce vor fi afişate la loc vizibil.
'Triajul epidemiologic pentru gripa nouă va fi continuu. Toţi elevii vor fi supravegheaţi zilnic de cadrele didactice şi orice caz suspect va fi prezentat medicului. Şi cadrele didactice vor fi obligate să respecte normele de igienă, la fel ca şcolarii', a explicat Marius Savu.
Toţi copiii vor fi îndrumaţi să se spele pe mâini înainte de masă şi după folosirea toaletei şi vor avea obligatoriu asupra lor o batistă pe care o vor folosi când strănută. Cea mai bună măsură de prevenţie pentru colectivitate va fi izolarea celor bolnavi.
În unităţile şcolare din Bucureşti funcţionează 600 de de cabinete medicale şi 885 de medici, asistenţi şi dentişti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare pentru virusul A/H1N1 va demara în decembrie România va demara campania de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 la începutul lunii decembrie, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis miercuri AGERPRES.
Ţările asiatice trebuie să se pregătească pentru o creştere a 'cazurilor serioase' de gripă porcină (OMS) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel miercuri la ţările din Asia, relativ puţin afectate de virusul gripal A/H1N1 până în prezent, să fie pregătite pentru o creştere a 'cazurilor serioase' odată cu apropierea iernii, relatează AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Vrancea: Comitete de gripă în şcolile vrâncene Toate unităţile de învăţământ din Vrancea vor realiza monitorizarea epidemiologică a elevilor pentru depistarea bolilor transmisibile şi a preveni îmbolnăvirea cu noul virus gripal.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.