Cele mai citite
 


Arad: Heliport în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un heliport pentru elicopterul SMURD se va amenaja, în cursul anului viitor, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.
'Heliportul va fi amenajat în curtea spitalului, în locul parcului care există acum, iar de la heliport şi până la clădirea spitalului va fi amenajată o alee asfaltată, pentru ca bolnavii care sunt transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe, pe targă sau în scaun cu rotile, să nu fie zdruncinaţi', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, instituţie în a cărei subordonare administrativă se află SCJU Arad.
În ceea ce priveşte costurile pe care le implică acest proiect, Nicolae Ioţcu a precizat că, potrivit studiului de fezabilitate, acestea se ridică la 3 milioane de lei, dar cifra exactă va fi cunoscută numai după desfăşurarea licitaţiilor.
'Investiţia va demara imediat ce vom avea bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul viitor. SCJU Arad va avea astfel o Unitate de Primire Urgenţe modernă ţinând cont că dispune şi de un elicopter pentru intervenţii, iar acest lucru va fi benefic pentru cetăţenii judeţului Arad şi nu numai. Sperăm ca în cursul anului viitor lucrarea să fie finalizată şi predată', a adăugat preşedintele CJ Arad.
Nicolae Ioţcu a mai anunţat că se preconizează ca Unitatea de Primire Urgenţe să fie dotată cu aparatură modernă, inclusiv un aparat radiologic, pentru ca bolnavii să nu trebuiască să fie transportaţi la o altă secţie pentru un examen radiologic.
La creşterea calităţii actului medical va contribui şi proiectul HURO 0802/013 'Teleradiologia transfrontalier Csongrad - Arad', în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România- Ungaria, 2007-2013, prin fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), cofinanţat de Uniunea Europeană, lansat recent la Arad, în cadrul căruia SCJU Arad va achiziţiona un computer tomograf cu 16 slide-uri, de ultimă generaţie. AGERPRES/(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
Arad: A fost pus în funcţiune un computer tomograf de ultimă generaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, funcţionează începând de vineri un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat în cadrul unui proiect transfrontalier româno-ungar.
Arad: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost dotat cu un computer tomograf digital de ultimă generaţie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a primit un computer tomograf digital de ultimă generaţie, în valoare de peste 1,73 de milioane de euro, în cadrul proiectului transfrontalier intitulat 'Teleradiologia transfrontalieră în judeţele Csongrad- Arad', lansat în toamna anului 2011.
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
Arad: Punctul de operare SMURD Arad a fost dotat cu un elicopter nou Arad, 3 mar /Agerpres/- Punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Internaţional Arad, care deserveşte un număr de şase judeţe din vestul ţării, a primit în dotare, sâmbătă, un nou elicopter.
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.