Cele mai citite
 


Cazurile de infecţii respiratorii acute sunt în creştere, informează Ministerul Sănătăţii
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cazurile de infecţii respiratorii acute au crescut săptămâna trecută cu 1,3%, informează miercuri Ministerul Sănătăţii.
Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 21-27 noiembrie 98.273 de persoane s-au prezentat la medic cu infecţii respiratorii acute, numărul acestora fiind cu 1,3% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă.
Peste 17.213 dintre acestea au fost înregistrate cu pneumonii, iar 81.013 cu viroze respiratorii, precizează Ministerul Sănătăţii.
Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (47 faţă de 59).
Toate probele testate în laborator au fost negative pentru virusuri gripale. Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală. În cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal 208.202 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. AGERPRES/(AS, Karina Olteanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de gripă Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011, s-au prezentat la medic 94.111 de persoane cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, informează...
Infecţiile respiratorii acute, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere, fiind cu 8,2% mai mare faţă de săptămâna trecută, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...
Institutul de Sănătate Publică: Cazurile de gripă sunt sporadice Activitatea gripală este sporadică, înregistrându-se doar cazuri izolate, de intensitate joasă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat, în această săptămână, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului...
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.