Cele mai citite
 


Circa 75% dintre seropozitivii din SUA nu îşi ţin infecţia sub control
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape trei americani seropozitivi din patru nu îşi ţin infecţia sub control cu ajutorul antiretroviralelor, ceea ce sporeşte riscurile de transmitere a infecţiei şi le limitează posibilitatea de a rămâne sănătoşi, conform unui raport al autorităţilor publicat marţi şi citat de France Presse.
Astfel, din cele aproape 1,2 milioane de persoane care trăiesc cu HIV în SUA, numai 28% şi-au suprimat încărcătura virală - adică numără mai puţin de 200 de copii ale HIV pe mililitrul de sânge, au precizat Centrele federale de control şi prevenţie a maladiilor /CDC/.

Sub acest nivel, virusul este ţinut sub control, permiţându-le persoanelor infectate să rămână sănătoase şi reducând riscul de transmitere, potrivit studiului a cărui publicare coincide cu Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA, la 1 decembrie. Dintre seropozitivii care urmează un tratament antiretroviral, 77 de procente au reuşit să îşi suprime încărcătura virală, conform CDC.

Potrivit autorilor acestui studiu, procentajul mic de seropozitivi care îşi controlează infecţia în SUA se explică prin faptul că unul din cinci nu este conştient că este infectat şi că, dintre cei care ştiu, doar 51% primesc tratament şi sunt monitorizaţi medical.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi între 13 şi 24 de ani ignoră că sunt infectaţi cu HIV Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au afirmat autorităţile sanitare americane într-un raport publicat marţi, relatează AFP.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Ambasada SUA organizează un concurs de clipuri video cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA Ambasada SUA la Bucureşti organizează, începând de miercuri până pe 16 noiembrie, un concurs de clipuri video cu tema "De ce este importantă oprirea infectării cu HIV?" cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva SIDA.