Cele mai citite
 


Cluj: Proiect de corelare a programelor de masterat cu cerinţele pieţei muncii, derulat de USAMV
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca derulează, în parteneriat cu instituţiile similare din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, un proiect pentru buna corelare a programelor de masterat cu cerinţele pieţei muncii, pe baza unei platforme online.
Stadiul implementării acestui proiect şi avantajele reţelei online, care completează sistemul actual de "predare faţă în faţă profesori şi studenţi", fără a exclude participarea efectivă a studenţilor la cursuri, a fost prezentat, miercuri, de echipa coordonatoare de la USAMV, într-o conferinţă de presă.
Intitulat "Reţea de colaborare universitară online în scopul dezvoltării capacităţii de a furniza competenţe şi competitivitate pentru piaţa muncii", proiectul este cofinanţat din Fondul Social European şi de Guvernul României cu suma de 8.690.143 de lei, contribuţia proprie a USAMV şi a partenerilor săi fiind de 177.349 de lei. Valoarea totală a proiectului este de 8.867.492 de lei.
Grupul ţintă al proiectului este format din 600 de absolvenţi ai ciclului de licenţă, înscrişi la masterat, şi 112 de cadre universitare din cele patru instituţii de învăţământ superior agricol partenere, cu atribuţii în dezvoltarea programelor de studii şi asigurarea calităţii la nivel de universitate.
Activităţile desfăşurate până în prezent au vizat realizarea unui "diagnostic" al programelor de studii de master existente în cele patru universităţi partenere, corespunzătoare domeniilor de licenţă agronomie, horticultură, zootehnie şi medicină veterinară, comparativ cu programe de studii similare existente în alte ţări europene, precum şi elaborarea unui manual de bune practici şi proceduri privind restructurarea şi asigurarea calităţii programelor de studii de master în domeniile menţionate anterior.
În cadrul proiectului, 12 cadre didactice universitare responsabile de evaluarea programelor de studii au urmat un stagiu de perfecţionare, iar alţi 20 de profesori au participat la cursuri axate pe îmbunătăţirea conţinutului ştiinţific al programelor de studii.
Totodată, a fost realizată Platforma de colaborare online integrată cu sistemul eLearning (Computer Assisted Learning), compusă dintr-un portal disponibil online pentru toţi utilizatorii sistemului, ca interfaţă unică de acces pentru sistemele de colaborare şi comunicare între utilizatori şi pentru sistemele de management al instruirii (LMS) şi management al conţinutului (LCMS).
Proiectul pune un accent deosebit pe autoevaluarea proprie a masteranzilor şi pe participarea lor activă la cursuri şi va conduce atât la uniformizarea modului de predare şi a celui de evaluare de către profesori, la nivel naţional, cât şi la creşterea calităţii procesului educaţional. Proiectul se va încheia în anul 2013. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Peste şapte sute de studenţi de la USAMV vor face practică pe bani europeni, în unităţi agricole Un număr de 720 de studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va efectua stagii de practică profesională în 21 de unităţi de profil din Regiunea Nord-Vest, toate costurile fiind asigurate prin proiectul intitulat "Pregătirea practică - Investiţie pentru...
Cluj: Un proiect destinat medicilor români în chirurgie cardiacă infantilă ar putea fi susţinut prin POSDRU Sume de bani care provin din programul destinat dezvoltării resurselor umane - POSDRU - din exerciţiul bugetar 2007-2014 ar putea fi folosite pentru specializarea unor tineri medici români în chirurgia cardiacă infantilă, a anunţat miercuri, la Cluj-Napoca, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici...
Cluj: Medicina de urgenţă va fi predată după principii moderne şi practice Peste 1.200 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş vor studia disciplina "medicină de urgenţă" după o curriculă inovativă, bazată pe tehnologii moderne, bazele noului sistem formativ fiind puse printr-un proiect ce se va desfăşura 24 de luni, în valoare...