Cele mai citite
 


Sindicaliştii de la Ambulanţă, pesimişti privind discuţiile cu ministrul Bazac
miercuri, 9 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Sindicaliştii de la Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa s-au prezent miercuri dimineaţa la discuţiile cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, spunând că nu au la ce să se aştepte în urma acestei întâlniri.
Preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş, a declarat că este pesimist în ceea ce priveşte rezultatele discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, fiind de părere că, de fapt, se 'mimează' negocierile iar dialogul social 'lipseşte cu desăvârşire'.
'Noi vrem drepturi strict pentru personalul de la Ambulanţă. Este altceva să lucrezi la ambulanţă faţă de spital' - a afirmat liderul sindical.
Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Ion Stoicescu, a susţinut la rândul său că sindicaliştii nu au la ce să se aştepte în urma întâlnirii.
'Nu prea mai avem la ce să ne aşteptăm. Am purtat discuţii încă de acum două luni de zile şi prin adrese şi ne-am trezit cu o formă a grilei de salarizare mult scăzută' - a spus Stoicescu.
Potrivit acestuia, salariaţii de la Ambulanţă au o grilă mult sub nivelul colegilor din alte state membre ale Uniunii Europene. Sindicaliştii au solicitat creşterea cu un punct faţă de ceea ce oferea ministerul în grila de salarizare. Stoicescu a menţionat că un ambulanţier ia 1,25 de puncte iar un şofer categoria a treia are şi mai puţin.
Federaţia Ambulanţa a anunţat marţi seară că îşi suspendă protestul programat pentru miercuri, la ora 9,00, întrucât ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, le-a solicitat sindicaliştilor o întâlnire pentru a discuta posibilitatea soluţionării pe cale amiabilă a revendicărilor acestora.
'Marţi, 8 septembrie, am avut posibilitatea să depunem la Parlament, prin Blocul Naţional Sindical, amendamente şi propuneri privind corectarea coeficienţilor de salarizare şi păstrarea unor sporuri specifice pentru întreg personalul din Ambulanţă. În aceste condiţii, declarăm protestul naţional suspendat până la data soluţionării revendicărilor noastre' - se afirma într-un comunicat al federaţiei.
Sindicaliştii de la serviciile de Ambulanţă din toată ţara anunţau că vor protesta miercuri, 9 septembrie, prin câte un miting în fiecare judeţ. Decizia fusese luată sâmbătă, în urma discuţiilor purtate cu liderii sindicatelor Ambulanţei din ţară.
Cauzele care au dus la anunţarea acestor proteste ţineau de legea salarizării unice, ambulanţierii considerând că pe baza prevederilor acesteia salariile din sistemul sanitar vor fi reduse la jumătatea celor din justiţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Sindicaliştii din sănătate pregătesc proteste împotriva desfiinţării DSP şi CJAS Sindicatele din sănătate se pregătesc de proteste ca urmare a anunţului făcut de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, potrivit căruia direcţiile de sănătate şi casele judeţene de asigurări de sănătate 'vor fi desfiinţate'.
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ministrul Sănătăţii i-a chemat la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca (surse) Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a chemat miercuri seară la discuţii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca din Capitală, au precizat, pentru AGERPRES, surse medicale.
Ministrul Sănătăţii i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a invitat joi pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate la discuţii cu privire la revendicările prezentate de aceştia.