Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română marchează Ziua Mondială împotriva SIDA
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie vor marca Ziua Mondială împotriva SIDA pe 30 noiembrie, în cadrul Conferinţei internaţionale a celor două organizaţii, se arată într-un comunicat de presă al Crucii Roşii Române.
Cu acest prilej, se va reînnoi angajamentul Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie de a răspunde provocărilor generate de infecţia cu HIV şi SIDA.
La nivel naţional, Crucea Roşie Română va organiza, cu această ocazie, în toate filialele din ţară, acţiuni de informare asupra căilor de transmitere a virusului HIV, a măsurilor de prevenire, precum şi acţiuni de promovare a sprijinului şi toleranţei faţă de persoanele infectate sau bolnave.
Aceste acţiuni de informare se vor desfăşura în principal în unităţi şcolare şi în locuri publice şi vor fi asociate cu distribuţie de pliante şi prezervative.
Simbol al solidarităţii umane cu persoanele afectate de HIV/SIDA, fundiţa umană va fi realizată şi în oraşele Slobozia, Urziceni, Craiova, Ploieşti, Slatina şi Târgovişte.
Ziua Mondială împotriva SIDA este marcată, în fiecare an, la 1 decembrie. În ultimii ani, fundita roşie - simbolul luptei anti-SIDA - a devenit sinonimă cu implicarea în problematica HIV, la nivel mondial.
Infecţia cu HIV continuă să fie  una dintre cele mai mari provocări pe plan social, economic şi de sănătate din lume.
În România trăiesc 10.642 de persoane cu HIV/SIDA (adulţi şi copii), iar 5.801 au murit din cauza acestei boli în perioada 1985-2011.
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Compartimentul pentru Monitorizarea şi Evaluarea Infecţiei HIV/SIDA în România, în primul semestru din 2011 au fost depistate 243 de noi cazuri cu HIV/SIDA, fiind înregistrate 76 de decese în aceeaşi perioadă, având drept cauză această boală.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează Ziua Mondială de Luptă anti SIDA Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează, marţi, Ziua Mondială de Luptă anti SIDA printr-un marş stradal, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii marcată prin acţiuni cu tema 'Tineretul în mişcare' Crucea Roşie Română celebrează, pe 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globala ''Tineretul în mişcare''.
Dolj: De Ziua Mondială a Sănătăţii, medici şi voluntari ai Crucii Roşii îi informează pe elevi pe tema siguranţei alimentare Craiova, 6 apr /Agerpres/ - De Ziua Mondială a Sănătăţii, care se sărbătoreşte în fiecare an în întreaga lume pe 7 aprilie, medici din Dolj şi voluntari ai Crucii Roşii vor organiza zeci de întâlniri în şcolile din judeţ în cadrul cărora vor vorbi despre siguranţa alimentară, mesajul ales anul acesta...
Crucea Roşie din România sărbătoreşte 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale Crucea Roşie din România sărbătoreşte vineri, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, 50 de ani de la adoptarea Principiilor Fundamentale, informează un comunicat al organizaţiei remis AGERPRES.