Cele mai citite
 


Epidemie de rubeolă în Sălaj
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 860 de cazuri de rubeolă, majoritatea la elevi de liceu, s-au înregistrat, în Sălaj, de la începutul lunii septembrie şi până în prezent, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, apreciind că se poate vorbi, în această situaţie, de o epidemie de rubeolă la nivelul judeţului.
"Se poate spune că este vorba de o epidemie, care a cuprins în general liceele şi unităţile şcolare în care şcolile gimnaziale funcţionează împreună cu liceele. Din septembrie şi până în prezent am înregistrat 860 de cazuri, majoritatea la elevi din clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a şi la băieţii din clasele a XII-a, pentru că fetele au fost imunizate prin vaccinare ", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Ligia Marincaş.
Directorul DSP Sălaj afirmă că s-a ajuns la această situaţie deoarece elevii care s-au îmbolnăvit sunt cei care, în urmă cu câţiva ani, nu au fost cuprinşi în programe naţionale de vaccinare.
Potrivit sursei citate, cazurile nu sunt grave, doar în 30 de situaţii fiind necesară internarea. AGERPRES/(A-Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Epidemie de rubeolă printre liceeni Aproximativ 150 de bistriţeni au fost diagnosticaţi în luna ianuarie cu rubeolă, epidemia manifestându-se în special în rândul tinerilor născuţi în perioada 1993-1995, când nu a fost administrat celor mici vaccinul antirubeolic.
Olt: La Caracal, 14 noi cazuri de rubeolă confirmate la elevii a trei licee Noi cazuri de îmbolnăvire cu rubeolă au fost confirmate în focarele de la Caracal, de la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic "Matei Basarab", numărul total al cazurilor confirmate ajungând în prezent la 57, faţă de 43 la începutul săptămânii trecute...
Sălaj: În judeţ nu există surse de îmbolnăvire cu rujeolă În Sălaj s-au semnalat în 2016 doar şapte cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, toate fără probleme deosebite, virusul fiind contactat din judeţele învecinate, cel mai probabil din Cluj, unde a existat un focar al acestei boli, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş...
DSP: Brăila se află în pragul declanşării unei epidemii de rubeolă Brăila se află în pragul declanşării unei epidemii de rubeolă, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brăila, dr. Andreia Gavrilescu, după ce Institutul Cantacuzino a confirmat până acum 19 astfel de cazuri.
Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de...
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...