Cele mai citite
 


ÎCCJ: Dosarul 'Steriletul', în care Remis Baciu fusese achitat, se va rejudeca la CAB
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au hotărât, miercuri, rejudecarea dosarului "Steriletul", în care fostul consilier din Ministerul Sănătăţii, Remus Virgil Baciu, fusese achitat de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).
Judecătorii CAB vor rejudeca această cauză, în care Remus Baciu fusese achitat pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu achiziţionarea la nivel naţional de către Ministerul Sănătăţii şi Familiei de sterilete la preţuri de 30 de ori mai mari decât cele din import şi de cinci ori mai mari decât cele practicate în reţeaua farmaceutică.
Alături de Remus Virgil Baciu, în acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte trei persoane: Elena Daiana Druţă, Ileana Adriana Deac şi Cristinel Spiridon Vodislav.
Elena Daiana Druţă, medic primar la Spitalul Clinic "dr. I. Cantacuzino" Bucureşti, este acuzată de procurorii anticorupţie de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave; iar Ileana Adriana Deac, avocat în Baroul Bucureşti, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.
Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentant legal al SC Vodimedicor SRL Tg. Jiu, este acuzat de DNA de dare de mită, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi instigare neurmată de executare la infracţiunea de mărturie mincinoasă.
Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat că, în perioada 13 decembrie 2002 - 31 ianuarie 2003, Remus Virgil Baciu şi Elena Daiana Druţă, în calitate de preşedinte, respectiv, membru al Comisiei de licitaţie naţională organizate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei în 2002 pentru achiziţionarea de produse contraceptive, au înlesnit, cu încălcarea normelor legale, atribuirea către societatea Vodimedicor a unui contract de achiziţie publică în valoare totală de 747.723,96 de lei (223.000 de dolari), având ca obiect achiziţia a 16.200 de sterilete tip Cooper T 380 A.
"Prin acest contract, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat sterilete la preţul unitar de 46,15 lei, în condiţiile în care preţul de import unitar al steriletului era de 1,54 lei, iar preţul mediu unitar al produselor similare valorificate la acea dată prin reţeaua farmaceutică era de 9,06 lei. Astfel, bugetul ministerului a fost prejudiciat cu suma de 597.116,80 de lei (178.000 de dolari)", susţin procurorii anticorupţie.
DNA precizează că, pentru înlesnirea atribuirii acestui contract, Remus Virgil Baciu a primit de la Cristinel Spiridon Vodislav, cu titlu de mită, suma de 67.000 de lei.
"Pentru a ascunde natura reală a acestei sume, Remus Virgil Baciu a determinat-o pe concubina sa Ileana Adriana Deac, avocat, să întocmească un contract de asistenţă juridică ce viza soluţionarea unui litigiu inexistent al Vodimedicor cu o firmă de transport aerian. Procurorii spun că pentru ajutorul dat la atribuirea acestui contract, Elena Daiana Druţă a primit, cu titlu de mită, în baza unei înţelegeri prealabile, suma de 25.150 de lei pe care, la data de 6 noiembrie 2002, ziua semnării contractului de achiziţie publică, Vodislav i-a transferat din contul societăţii sale în contul unei agenţii de turism din Bucureşti pentru plata a patru pachete turistice la Paris", se menţionează în comunicatul DNA.
Remus Baciu a fost trimis în judecată pe 21 septembrie şi într-un dosar în care este acuzat că, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a pretins de la mai multe persoane o sumă de bani reprezentând aproximativ 15% din valoarea despăgubirilor acordate de ANRP, pentru a urgenta soluţionarea dosarelor de despăgubiri şi remiterea despăgubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani în acţiuni la Fondul Proprietatea. AGERPRES/(AS - Daniel Alexandru Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul consilier Remus Baciu, achitat din nou în dosarul 'Steriletul' Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus miercuri achitarea fostului consilier din Ministerul Sănătăţii Remus Virgil Baciu, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită în dosarul "Steriletul", în legătură cu achiziţionarea la nivel naţional de sterilete la preţuri de...
Inculpaţii din dosarul 'Steriletul', achitaţi definitiv de instanţa supremă Remus Baciu, fost consilier în Ministerul Sănătăţii, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Steriletul", în care a fost trimis în judecată de DNA pentru achiziţionarea de sterilete la preţuri de 30 de ori mai mari decât cele din import şi de cinci ori mai mari decât...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
DNA: Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia, trimise în judecată pentru luare de mită Un medic şi o asistentă de la Spitalul de Urgenţă Slobozia au fost trimise în judecată pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA.
Medicul Şerban Brădişteanu, achitat definitiv în dosarul de corupţie Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită, în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA în legătură cu achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.
Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat marţi de Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA în legătură cu achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.