Cele mai citite
 


Maramureş: Foc mocnit în groapa de gunoi a municipiului Baia Mare
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de tone de deşeuri menajere şi industriale ard mocnit în groapa de gunoi a municipiului Baia Mare de mai multe zile, deşi pompierii au intervenit repetat pentru a stinge focul.
Lt. Col. Ioan Mureşean, şeful Centrului de operaţiuni din cadrul ISU Maramureş a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că, pompierii militari au încercat fără prea mare succes să stingă punctele de foc mocnit.
" Timp de şase zile am intervenit frecvent cu apă şi spumă pe principalul depozit de deşeuri situat la periferia municipiului Baia Mare, însă la câteva după ore, focul se reaprindea. Arderea mocnită a focului a dus la eliberarea în atmosferă a dioxinei, rezultată din aprinderea biogazului. Cred că până acum au ars peste 25 de tone de deşeuri menajere. Am sugerat administratorului companiei Drusal ce are în grijă depozitul să arunce câteva tone de pământ peste deşeurile care ard mocnit, deoarece apa şi spumantul alunecă peste deşeuri neajungând până la baza vetrei de foc" a precizat lt. col. Ioan Mureşan.
Compania Drusal a aruncat deja câteva zeci de tone de pământ peste deşeurile autoaprinse, însă focul pare să se fi extins spre alte zone.
Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au solicitat companiei Drusal să aplice orice formă care să oprească extinderea a focului pentru a evita poluarea atmosferică a localităţilor rurale apropiate.
"În incinta depozitului sunt gestionate, pe lângă deşeurile menajere umede , si o parte dintre deşeurile menajere formate din plastic sau polietilenă, care prin ardere elimină pe lângă noxele obişnuite şi dioxina. Acestă substanţă existentă în vaporii de fum poate pune în pericol sănătatea oamenilor şi animalelor. Dioxina e recunoscută ca factor declanşator în producerea cancerului. Angajaţii Drusal se străduiesc să oprească focurile mocnite prin aruncare de pământ" a spus, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu Maramureş, Călin Crişan.
Depozitul de deşeuri se afla la mică distanţă de municipiul Baia Mare şi e foarte apropiat de localităţile Satu Nou de Jos, Recea şi Lăpuşel. AGERPRES/(A-Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş:Maşinile de intervenţie sunt distruse din cauza drumurilor necurăţate şi a copacilor - susţine şeful ISU Maramureş Baia Mare, 10 ian /Agerpres/- Colonelul Ioan Pop, şeful ISU Maramureş s-a arătat profund nemulţumit de faptul că maşinile de intervenţie sunt distruse frecvent de drumurile prost întreţinute din sate şi comune, cât şi de crengile copacilor necurăţaţi.
Maramureş: Mai mulţi oameni ai străzi au fost recuperaţi şi cazaţi în azilele de noapte Baia Mare, 9 ian /Agerpres/- Autorităţile judeţului Maramureş au identificat în urma unei acţiuni de noapte, 23 de persoane fără adăpost identificat pe raza municipiului Baia Mare care au fost transportate la centrele de cazare.
Maramureş: Punct de pompieri militari pentru patru localităţi rurale ISU Maramureş şi reprezentanţii Prefecturii Maramureş au inaugurat, duminică, în comuna Fărcaşa primul punct de intervenţie al ISU având bază într-o localitate rurală, situată la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Baia Mare.
Maramureş: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare Baia Mare, 7 iun /Agerpres/- Un incendiu a izbucnit, duminică după amiază, la etajul al doilea al Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare.
Maramureş: Un pompier militar a murit în timp ce mergea cu echipajul la un incendiu Un ofiţer din echipa de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost scos dintre fiarele contorsionate a maşinii ce s-a răsturnat pe DE 58, evitând o acroşare în trafic.
Maramureş: Comuna Călineşti nu are apă potabilă din cauza unei unei greşeli de proiectare Baia Mare, 9 feb /Agerpres/- Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş au anunţat luni, în urma unei întâlniri cu prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, că se menţine interdicţia furnizării de apă în reţeaua comunei Călineşti, după ce au fost descoperite greşeli tehnice în proiectul...