Cele mai citite
 


MFP: cheltuielile cu bunurile si serviciile, prevazute in proiectul de buget pentru anul 2012
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Informare de presă
Referitor la infomatiile aparute in mass-media in legatura cu cresterea cheltuielilor cu bunurile si serviciile, prevazute in proiectul de buget pentru anul 2012 facem urmatoarele precizari:
Cheltuielile totale incluse in bugetul general consolidate pe anul 2012 destinate bunurilor si serviciilor sunt estimate la 31,7 miliarde lei, reprezentand 5,5% din P.I.B. mentinandu-se acelasi procent ca si in anul 2011 si cu o crestere nominala de 1,6 miliarde lei.
Aceasta crestere se regaseste la bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru finantarea medicamentelor si la bugetele locale, ca urmare a cresterii cheltuielilor pentru intretinerea si functionarea spitalelor.
Sumele alocate in bugetul de stat pe anul 2012 reprezinta 4,2 miliarde lei la acelasi nivel cu anul 2011 in conditiile in care au fost mentinute masurile de reducere a cu cheltuielilor cu bunurile si serviciile aplicate de Guvern incepand cu anul 2010, respectiv:
O Interzicerea achizitionarii de autoturisme, mobilier si aparatura birotica de catre institutiile si autoritatile publice.
O Reducerea cu 50% a normativelor de cheltuieli privind consumul de carburanti pentru institutiile si autoritatile publice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...
Liviu Voinea: Guvernul s-a angajat să ia măsura de reducere a CAS de la 1 iulie 2014 Guvernul s-a angajat în faţa partenerilor internaţionali şi în faţa opiniei publice să ia măsura de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) în semestrul doi al anului viitor, dar decizia se va lua în luna aprilie, a declarat Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, într-o emisiune difuzată...
Nicolăescu: Sistemul de asigurări sociale de sănătate nu este potrivit pentru România Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că sistemul de asigurări sociale de sănătate nu este unul potrivit pentru România, susţinând că ar renunţa la el.
Oamenii de afaceri au plătit la buget peste 48 de milioane de euro pe zi, în 2011 Oamenii de afaceri şi angajatorii au plătit către bugetul de stat taxe şi impozite de peste 48 de milioane de euro pe zi în 2011, conform unei analize efectuate de compania de consultanţă Golden Mind&Spirit.
Parlamentarii au corectat contribuţia la sănătate pentru anumite categorii Comisiile parlamentare reunite pentru buget, finanţe şi bănci au aprobat, vineri, un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe 2010 prin care corectează nivelul contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru anumite categorii.