Cele mai citite
 


Spectacol caritabil pentru dotarea Clinicii de Hemato-Oncologie Pediatrică din Târgu Mureş
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actorii Teatrului Naţional din Târgu Mureş vor prezenta, vineri seară, spectacolul 'Căsătoria' de N.V. Gogol, ale cărui încasări vor fi donate Clinicii de  Hemato-Oncologie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, la iniţiativa Asociaţiei Samaritenilor din România şi Fundaţiei 'Împreună pentru copiii cu cancer'.
'Nu e vorba despre o premieră, este un act absolut normal. Un teatru naţional are o misiune de a crea şi păstra cultura teatrală, are misiunea de a atrage publicul la spectacolele de bună calitate, dar totodată un teatru naţional, în concepţia noastră, are şi responsabilităţi sociale (...) Spectacolul din 2 decembrie, prin care încercăm să ajutăm Asociaţiei Samaritenilor din România, o asociaţie civilă care de ani de zile funcţionează cu discreţie, dar cu eficienţă în Târgu Mureş şi are activitate în întreaga ţară, încercăm să-i ajutăm în activitatea lor foarte nobilă. Asta a fost partea noastră, ca teatru', a declarat miercuri directorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Attila Gasparik.
Directorul Asociaţiei Samaritenilor din România, Zsigmond Varga, a arătat că dorinţa iniţiatorilor colectei de fonduri este implicarea locuitorilor din Târgu Mureş în viaţa comunităţii, pentru ajutorarea celor ajunşi în situaţii disperate, aşa cum sunt şi copiii bolnavi de cancer din Târgu Mureş.
'Dorinţa mea este ca totul să se desfăşoare într-o decenţă normală. Tema este să fim împreună în lupta pentru viaţă, este vorba de copii internaţi, copii bolnavi de cancer, spitalizaţi, în Clinica de Hemato-Oncologie Pediatrică condusă de prof. Baghiu Despina Maria şi hotărârea noastră a fost de a nu prezenta niciun fel de imagine cu suferinţa acestor copii. Etica şi decenţa ne cer să facem acest lucru şi să rămânem discreţi. (...) Este foarte mare ajutorul şi deschiderea teatrului în acest eveniment', a arătat Zsigmond Varga.
Actorul Costin Gavază, care va juca în piesa 'Căsătoria' alături de alţi opt colegi, a declarat, în acelaşi cadru, că piesa aleasă pentru a fi prezentată în acest spectacol caritabil este o comedie, cu un subiect de actualitate, pentru ca spectatorii să nu plece de la teatru cu sufletul încărcat.
Acesta a precizat că sloganul acţiunii este 'Să fim împreună în lupta pentru viaţă'.
'Anul trecut am jucat (în scopuri caritabile - n.r.) 'Campionatul de improvizaţie'. Anul acesta suntem cu spectacolul 'Căsătoria'. La anul încercăm să creăm un eveniment şi mai amplu, eventual o strângere de fonduri prin licitaţia unor obiecte care au aparţinut cândva unor personalităţi ale ţării şi vom pregăti evenimentul din timp pentru ca a treia acţiune să fie de o amploare mult mai mare', spus Costin Gavază.
Spectatorii care vor dori să facă donaţii vor putea cumpăra invitaţii la teatru cu suma de 10 lei de persoană, însă cei care sunt dispuşi să doneze mai mulţi bani o pot face în seara spectacolului.
În urma acţiunii caritabile de anul trecut, Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Asociaţia Samaritenilor din România au reuşit să cumpere cearşafuri pentru Clinica de Ortopedie a SCJU Târgu Mureş.
Numărul copiilor bolnavi de cancer îngrijiţi la Clinica de Hemato-Oncologie Pediatrică din Târgu Mureş se ridică la 340 şi anual se înregistrează în jur de 20 de cazuri noi.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În premieră europeană, la Secţia de Neurochirurgie a SCJU Târgu Mureş a fost testat un sistem de injectare de imagine Reprezentanţii Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, marţi, testarea cu succes în cazul a cinci intervenţii pe creier, în premieră europeană, a unei proceduri de injectare de imagini cu ajutorul unui sistem foarte performant, direct în microscopul...
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
Mureş: Spectacol caritabil de teatru pentru dotarea Clinicii de Ortopedie cu cearşafuri Serviciul de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş va organiza, la împlinirea a doi ani de activitate, o seară de teatru în care va avea loc o colectă de fonduri pentru achiziţionarea de cearşafuri şi pături pentru Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Gabriela Alexandrescu: Rata mortalităţii la nou-născuţi din România, dublă faţă de media europeană Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, că rata mortalităţii la nou-născuţi în România este cea mai mare din Uniunea Europeană, fiind dublă faţă de media europeană, din acest motiv organizaţia demarând o campanie pentru...