Cele mai citite
 


Teatrul Naţional din Târgu Mureş va fi iluminat în roşu de Ziua Internaţională împotriva HIV/SIDA
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clădirea Teatrului Naţional din Târgu Mureş va fi iluminată în roşu, miercuri seară, de Ziua Internaţională a Luptei împotriva HIV/SIDA, la iniţiativa mai multor organizaţii civile şi a unor instituţii ale statului pentru a atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă infecţia HIV.
Directorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Gasparik Attila, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia culturală a început să se implice tot mai mult în problemele societăţii şi că în acest sfârşit de an va derula şi o serie de acţiuni caritabile, dar se va implica şi în acţiunea de conştientizare publică a pericolului infectării cu HIV.
'Aceste responsabilităţi sociale sunt multiple în teatrul nostru. La ora actuală avem trei acţiuni paralele care vizează, într-un fel, o latură de umanitate a teatrului nostru, pe care nu vrem să o demonstrăm numai pe scenă, că vrem să o demonstrăm şi în viaţă şi în activitatea noastră. Pentru că ar fi o minciună dacă noi am fi foarte umani doar pe scenă şi în spectacolele. Şi cu activitatea noastră trebuie să dovedim acest lucru. Am pornit o colectare a jucăriilor pentru două orfelinate, azi după-masă (miercuri - n.r.) facem loc Zilei Internaţionale de Luptă împotriva SIDA şi un spectacol de teatru pentru copiii bolnavi de cancer', a spus Gasparik.
La iluminarea în roşu a Teatrului Naţional Târgu Mureş participă Organizaţia PRO KARMA, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA - UNOPA, Primăria Târgu Mureş, Asociaţia BENONE, Centrul Mureş al Fundaţiei 'Alături de Voi' România, Liceul de Artă Târgu Mureş şi Crucea Roşie Mureş.
Evenimentul de la Târgu Mureş va fi însoţit de o campanie de informare prin distribuire de pliante informative şi prezervative şi va purta mesajul 'Informează-te, protejează-te!'.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Maria Vereş: Majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu HIV nu se simt în siguranţă Preşedinta Asociaţiei de Părinţi cu Copii Seropozitivi 'Benone' din Târgu Mureş, Maria Vereş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA, că studiile efectuate recent arată că persoanele infectate cu HIV sunt cele mai expuse riscului de discriminare...
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...
Mureş: ADV România propune înfiinţarea unei comisiei de intervenţie pentru bolnavii cu HIV/SIDA Şefa centrului Mureş al Fundaţiei Alături de Voi (ADV) România, Carmen Speranţa Ciulea, a declarat, marţi, că în urma unor discuţii purtate, la Târgu Mureş, cu reprezentanţii instituţiilor sociale de stat şi cu o serie de organizaţii neguvernamentale de anul viitor aici s-ar putea înfiinţa o comisie...
Mureş: Aproape 250 de elevi ai Colegiului "Al.Papiu Ilarian" şi-au manifestat solidaritatea cu copiii bolnavi de cancer Aproape 250 de elevi ai Colegiului Naţional 'Alexandru Papiu Ilarian' din Târgu Mureş şi-au manifestat, luni, solidaritatea cu copiii bolnavi de cancer în cadrul unei acţiuni sociale organizată împreună cu Asociaţia Little People România, de ziua Internaţională a Copilului cu Cancer.
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian, marcată pe 8 mai pentru prima dată în România Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian a fost marcată, miercuri, pentru prima dată în România, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii ca femeile să meargă la control.