Cele mai citite
 


Virusul HIV progresează în Europa, însă cazurile de SIDA sunt în scădere /raport/
joi, 1 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Virusul SIDA /HIV/ a continuat să progreseze în Europa în 2010, dar tratamentele fac să scadă numărul de cazuri unde boala se declanşează efectiv, potrivit unui raport comun al Centrului European de Control şi Prevenţie a Bolilor /ECDC/ şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicat miercuri şi preluat de France Presse.
'Noile date sunt îngrijorătoare în ceea ce priveşte continuarea proliferării HIV în Europa', potrivit raportului ECDC/OMS, publicat în ajunul Zilei Mondiale a SIDA.

'În 2010, 27.116 noi cazuri de infectări cu HIV au fost înregistrate în Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European /EEE/, reprezentând o creştere de 4 la sută în raport cu 2009', potrivit raportului care precizează că statisticile nu au putut fi consultate în Austria şi Liechtenstein.

În replică, 'scăderea cazurilor de SIDA a continuat în 2010, cu 4.666 de cazuri în regiunea UE/EEE', fără a lua în calcul datele din Suedia şi Liechtenstein, unde acestea nu au fost disponibile. 'Aceasta reprezintă o scădere de aproape 50 la sută faţă de cazurile înregistrate între 2004 şi 2010', a subliniat raportul, care evidenţiază necesitatea unui diagnostic cât de rapid posibil pentru a lupta împotriva epidemiei.

Potrivit unui raport ONU publicat la 21 noiembrie, un număr record de 34 de milioane de persoane trăiau cu HIV în lume în 2010, graţie mai ales unui acces mai bun la tratament, fapt ce a permis reducerea numărului de decese şi care alimentează speranţa într-un posibil final al pandemiei. Astfel, în prezent 50 la sută dintre seropozitivi au acces la un tratament, ceea ce a salvat viaţa a 700.000 de persoane în 2010.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul infecţiilor cu HIV, în creştere cu 8% în Europa în ultimul an Un număr de 131.000 de persoane au fost recent infectate cu virusul HIV în Europa şi ţările învecinate în 2012, o creştere cu 8% faţă de anul precedent şi o răsturnare de situaţie îngrijorătoare în cazul recentei tendinţe în scădere a cazurilor de SIDA înregistrate în ţările occidentale, informează miercuri...
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...
Numărul bolnavilor de SIDA continuă să crească îngrijorător în Rusia Numărul bolnavilor de SIDA continuă să crească în Rusia, unde cifrele privind decesele şi noile cazuri de îmbolnăvire sunt din ce în ce mai mari, în timp ce specialiştii denunţă absenţa unei strategii de prevenţie, informează joi AFP.
SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi între 13 şi 24 de ani ignoră că sunt infectaţi cu HIV Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au afirmat autorităţile sanitare americane într-un raport publicat marţi, relatează AFP.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Numărul infecţiilor cu HIV, în scădere /raport/ Numărul de noi infectări cu virusul HIV continuă să se afle în recul, potrivit ultimului raport anual al organizaţiei ONUSIDA, publicat marţi la Geneva. Raportul mai constată însă că doar 35% dintre cei infectaţi din ţările în curs de dezvoltare au acces la tratamente antiretrovirale, informează AFP...