Cele mai citite
 


Aproximativ 400 de poliţişti au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală
vineri, 2 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază au participat joi, la parada militară organizată de Ziua Naţională a României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. În pas de defilare pe sub Arcul de Triumf au trecut aproximativ 400 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi piloţi ai MAI, cu tehnica din dotare.
Blocul de defilare al Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost condus de maiorul Costel Mocanu. A prezentat onorul, într-o ţinută care amintea de glorioasa tradiţie a Jandarmeriei, Detaşamentul de gardă şi ceremonii militare, constituit din subofiţeri de elită.
A urmat detaşamentul de acţiuni speciale din cadrul Brigăzii Speciale Intervenţie Vlad Ţepeş condus de căpitanul Andrei Augustin din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ''Dealul Spirii'' constituit din echipaje de servanţi pompieri, echipaje SMURD, echipaje de salvatori de la înălţime, echipaje de intervenţie pirotehnică şi echipaje de intervenţie la urgenţe chimice, radiologice sau nucleare. 
O prezenţă aparte a reprezentat-o detaşamentul Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii, condus de maiorul Liviu Negru. Blocul de defilare, format din 58 de ofiţeri şi subofiţeri, a fost urmat de autospeciale de intervenţie contrateroristă, echipaje de securitate diplomatică şi autospeciale de intervenţie contrateroristă pirotehnică.
Un moment deosebit pentru cei prezenţi la manifestări l-a reprezentat zborul celor trei elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, de tipul Mi-17, Eurocopter-135 şi IAR-316 B (Alouette III).
Blocul de defilare al Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost deschis de către Poliţia Română iar prima coloană care a trecut prin faţa tribunei oficiale a fost realizată de Poliţia Rutieră. Nouă poliţişti motociclişti, cu motociclete BMW, urmaţi de o autospecială de poliţie rutieră Lotus Evora S şi trei autoturisme ale Direcţiei Rutiere, BMW - 330 X.D, folosite, în special, pentru misiuni de însoţire a coloanelor oficiale româneşti şi străine, precum şi la misiuni specifice de patrulare.
Au urmat autoturismele Duster şi LOGAN dotate cu aparate de măsurare a vitezei, denumite şi radarele invizibile şi efectivele din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Inspectoratului General al Poliţiei Române cu cinci autospeciale de intervenţie şi acţiuni speciale.
Blocul de paradă al Poliţiei Române a fost închis de trei autolaboratoare criminalistice, destinate cercetării la faţa locului, dotate cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace materiale de probă existente în câmpul infracţional.
Parada tehnicii auto a Jandarmeriei Române este a fost deschisă de motocicletele Honda şi autoturismul VW PASSAT. Au urma autovehiculele JEEP şi VW TOUAREG, destinate misiunilor internaţionale de menţinere a păcii la care participă Jandarmeria Română în Kosovo şi Afganistan, autoturismele de teren Subaru Forrester şi autospecialele Mercedes Vito care asigură deplasarea cu operativitate a efectivelor, servind la transportul şi protecţia luptătorilor.
Din tehnica prezentă la defilare nu a lipsit barca pneumatică este folosită pe timpul îndeplinirii misiunilor de către scafandrii şi luptătorii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş a Jandarmeriei Române, autospeciala Blindată pentru Intervenţie AM 7M utilizată în cadrul misiunilor internaţionale şi autospeciala de combatere a dezordinii publice ACDP 7000 destinată misiunilor de restabilire a ordinii publice, cu jeturi de apă şi substanţe lacrimogene pentru dispersarea turbulenţilor.
Poliţia de frontieră a defilat cu ATV-uri, autospeciale Iveco Massif destinate patrulării şi intervenţiei în locurile greu accesibile, autospeciale de supraveghere pe principiul termoviziunii Land Rover Discovery 4, ambarcaţiunea ARVOR 215 - destinată misiunilor de patrulare şi intervenţie pe Fluviul Dunărea şi râul Prut şi ambarcaţiunea pe pernă de aer HOVERCRAFT tip HTI 425, utilizată pentru misiuni de intervenţie în zone greu accesibile.
Ambarcaţiunile au fost urmate de autospeciala pentru transport câini Mitsubishi Double Cab L200, destinată atât transportului câinilor de serviciu de la sediu la locul de muncă, cât şi al echipajelor de intervenţie şi patrulare.
Parada ISU a cuprins câteva dintre cele mai performante autospeciale de intervenţie - motociclete de intervenţie SMURD Honda, încadrate cu paramedici, alături de autospeciale medicului de urgenţă, autocentrul mobil de comandă şi control şi autospecialele destinate intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, bacteriologice şi chimice, folosite pentru prelevarea de probe şi prognoze radiologice, precum şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie şi a obiectivului afectat.
A urmat autospeciala de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane, autospecialele pentru iluminat şi descarcerare care tractează peridocuri cu bărci pneumatice, autospecialele de stinegere cu apă şi spumă şi autospeciala de salvare şi lucru la înălţime de tip BRONTO SKY LIFT, care poate interveni până la înălţimea de 70 de metri.
Defilarea detaşamentului de cavalerie al Jandarmeriei a devenit o constantă a manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională. După defilarea detaşamentului de cavalerie al Jandarmeriei a urmat detaşamentul Călare din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti înfiinţat în anul 2009 din dispoziţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.
La ceremonia dedicată Zilei de 1 Decembrie din Piaţa Arcului de triumf au fost prezenţi, alături de preşedintele României, Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, directorul SRI George Maior, directorul STS, Marcel Opriş, directorul SPP, Lucian Pahonţu, procurorul general al Romaniei, Laura Codruţa Kovesi, procurorul general adjunct, Marius Iacob, fostul premier Petre Roman şi fostul preşedinte Emil Constantinescu, şeful Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, primarii sectoarelor 2 şi 4, Neculai Onţanu şi Cristian Popescu Piedone, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, fostul tenisman Ilie Năstase, parlamentari, şefii categoriilor de arme din Armata Română, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu, Daniel Florea Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - MAI DOCUMENTAR PARADA DE DEFILARE 1 DECEMBRIE - ZIUA NAŢIONALÃ A ROMÂNIEI
MAI: Paradă de 1 Decembrie cu trupe şi tehnică militară Un detaşament de tehnică al Poliţiei Române, format din motociclete, autospeciale de intervenţie şi pirotehnice şi laboratoare criminalistice, va participa la parada organizată de 1 Decembrie, în Piaţa Constituţiei.
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...