Cele mai citite
 


Federaţia Sindicală Ambulanţa suspendă protestul opt zile
joi, 10 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa îşi suspendă protestul opt zile, pentru a avea timp să depună amendamente la legea salarizării unitare, a declarat miercuri liderul sindicatului, Gheorghe Chiş, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Chiş a spus că în cazul în care în grila de salarizare nu vor apărea modificări care să mulţumească personalul de la Ambulanţă, vor fi continuate formele de protest, fiind organizat în primă etapă un miting cu toate ambulanţele din ţară în faţa Ministerului Finanţelor.
'E bine să nu fie făcută în grabă legea salarizării. Am propus un punct separat la grilă care să cuprindă sistemul de urgenţă, precum Ambulanţa, SMURD-ul. Toată urgenţa va fi strânsă într-un punct separat al legii' - a explicat Chiş.
El a susţinut că a convenit cu ministrul o corectare a grilei de salarizare pentru serviciul de ambulanţă. 'Împreună cu reprezentanţii ministerului vom face o corectare realistă a grilei', a afirmat Gheorghe Chiş.
Potrivit acestuia, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, va face lobby pentru personalul din serviciile de urgenţă.
În ceea ce priveşte finanţarea pentru Ambulanţă în semestrul IV, Gheorghe Chiş a spus că nu vor fi probleme în acest sens, urmând a se debloca sumele de bani.
Federaţia Ambulanţa a anunţat marţi seară că îşi suspendă protestul programat pentru miercuri, la ora 9,00, întrucât ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, le-a solicitat sindicaliştilor o întâlnire pentru a discuta posibilitatea soluţionării pe cale amiabilă a revendicărilor acestora.
Sindicaliştii de la serviciile de Ambulanţă din toată ţara anunţaseră că vor protesta miercuri prin mitinguri în judeţe. Decizia fusese luată sâmbătă, în urma discuţiilor purtate cu liderii sindicatelor Ambulanţei din ţară.
Cauzele care au dus la anunţarea acestor proteste ţineau de legea salarizării unice, ambulanţierii considerând că pe baza prevederilor acesteia salariile din sistemul sanitar vor fi reduse la jumătatea celor din justiţie.
Preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş, s-a declarat pesimist înaintea discuţiilor de miercuri dimineaţă cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, fiind de părere că, de fapt, se 'mimează' negocierile iar dialogul social 'lipseşte cu desăvârşire'. AGERPRES/(Roberto Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Miting de protest al angajaţilor Serviciului de Ambulanţă Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Arad au participat, miercuri, la un miting de protest cu durata de o jumătate de oră, desfăşurat în curtea sediului central al instituţiei, între ora 9,00 - 9,30.
Bihor: Ambulanţierii au suspendat protestele Oradea, 9 sep /Agerpres/ - Protestul ambulanţierilor anunţat pentru miercuri de preşedintele Federaţiei Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş, a fost suspendat.
Mitinguri de protest la SJU Craiova şi Serviciul de Ambulanţă Dolj Peste 500 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova şi peste 30 de salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă Dolj au protestat luni dimineaţă în curtea spitalului craiovean.
Sălaj: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean O parte din angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au protestat vineri, în mod spontan, pe holurile instituţiei, din cauza faptului că de mai multe luni nu primesc tichete de masă şi o parte din sporurile salariale.
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...