Cele mai citite
 


Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe
vineri, 2 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre prin care solicită Ministerului Sănătăţii transferul imobilului din domeniul public al statului în cel al judeţului.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a menţionat că acest demers a fost iniţiat cu acordul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Şi conducerea Primăriei Vâlcele ar dori să obţină acest imobil, pentru a-l introduce în circuitul turistic.
Primarul comunei, Dumitru Marinescu, a declarat pentru AGERPRES că, după mutarea la Întorsura Buzăului a bolnavilor de la Centrul de patologie neuromusculară din Vâlcele, clădirea a rămas nefolosită, iar consilierii locali şi-au dat acordul pentru iniţierea demersurilor în vederea preluării acesteia de la Ministerul Sănătăţii.
'Având în vedere investiţiile care se realizează în comună în cadrul proiectului 'Drumul apelor minerale', am vrea să preluăm clădirea spitalului, să o consolidăm şi să o introducem în circuitul turistic (...) Desigur, îi putem găsi şi o altă utilitate, spre exemplu am putea amenaja aici locuinţe pentru cadrele didactice, deoarece avem foarte mulţi navetişti. Şcoala se află în apropiere şi facem un fel de campus', a spus Dumitru Marinescu, amintind în context că la ora actuală grădiniţa din Vâlcele funcţionează într-o clădire retrocedată Bisericii reformate, pentru care primăria plăteşte chirie.
Spitalul din Vâlcele, care avea o tradiţie de aproape patru decenii, a fost închis în urmă cu patru luni printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii, iar activitatea medicală a fost relocată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape trei milioane de euro, dar care nu a funcţionat până în această vară deoarece nu a avut dotarea necesară şi nici medici. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.
Covasna: CJ solicită Ministerului Sănătăţii clădirea fostului spital din Vâlcele, care a fost închis Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna solicită Ministerului Sănătăţii să transfere autorităţilor locale clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni.
Covasna: Sindicatul Sanitas, împotriva relocării spitalului TBC la Vâlcele Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna se opune mutării Spitalului TBC din Sfântu Gheorghe în localitatea Vâlcele, susţinând că locaţia nu este potrivită.
Covasna: Primăria Vâlcele vrea să preia clădirea fostului spital din localitate Conducerea Primăriei Vâlcele solicită transferarea în patrimoniul local a clădirii fostului spital de patologie neuromusculară din localitate, în scopul introducerii acesteia în circuitul turistic.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...