Cele mai citite
 


Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează
vineri, 2 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul Sănătăţii, nu s-a realizat, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, conducerea DSP a înaintat o cerere către Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea numărului de doze. Cu toate că cererea a fost aprobată şi că vaccinurile trebuiau să sosească până pe 15 noiembrie, acestea nu au venit nici până în momentul de faţă.
"Situaţia este una destul de serioasă dacă avem în vedere faptul că imunitatea apare la 14 zile de la administrarea vaccinului. Astfel, chiar dacă presupunem că vaccinurile vor veni pe 1 decembrie, administrarea acestora îşi va pierde din eficienţă. Din experienţa anilor trecuţi, primele cazuri de gripă apar chiar la începutul ultimei luni din an. Astfel, chiar şi cei cărora li se va administra vaccinul vor fi vulnerabili timp de două săptămâni", a spus Boldea.
El a mai spus că, până în momentul de faţă, toate suspiciunile de gripă din judeţul Galaţi au fost infirmate de rezultatele analizelor trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Directorul DSP a menţionat că deşi jumătate dintre cele 6.400 doze achiziţionate a fost direcţionată către personalul medical din spitalele judeţene, o parte a refuzat să se imunizeze, din acest motiv crescând riscul de transmitere a virusurilor gripale.
O situaţie aparte se regăseşte la personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei, unde din cauza frigului, care este prezent peste tot în secţie, majoritatea angajaţilor au răcit deja de mai multe ori, ceea ce face imposibilă vaccinarea cu ser antigripal. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Peste 70.000 de persoane pot beneficia de vaccinare antigripală gratuită Judeţul Galaţi are nevoie de 71.328 de doze de vaccin antigripal, după finalizarea operaţiunii de catagrafiere a persoanelor cu risc la infecţiile gripale şi care beneficiază de vaccinare gratuită, a anunţat, vineri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.